uitgebreid programma landbouwdagen intensieve veehouderij

Voorafgaand aan de opening van de beurs, vindt in Congreszaal XL op dinsdag 25 oktober van 10.00 tot 12.00 uur het symposium Pluimveehouderij in 2020 plaats. Sectorprofessionals delen hun visie op de Pluimveehouderij in 2020. Dagvoorzitter is Gert-Jan Oplaat, voorzitter Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi).

Aan het woord komen VanWestreenen (Robert Kamphuis) over vergunningen en subsidiemogelijkheden, Elanco (Ellis Draaijen) over darmgezondheid bij pluimvee, Watter (Auke van Heel) over de kwaliteit van drinkwater voor vee en Rabobank (Koen van Bergen) over ‘Ken uw cijfers – en wat is er mogelijk’. Ook LTO Noord levert een bijdrage aan het symposium.

Symposium Varkenshouderij in 2020

Het symposium Varkenshouderij in 2020 vindt voorafgaand aan beursdag drie plaats. In Congreszaal XL trapt dagvoorzitter Ingrid Jansen, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), om 10.00 uur het symposium af. Daarna volgen presentaties van Van Westreenen (Robert Kamphuis), Rabobank (Koen van Bergen, sectormanager Food & Agri), Watter (Auke van Heel), LTO Noord en FALK Bouwsystemen (Arjan Mark den Boer) over asbestsanering.

Presentaties in Kennistheater op beursvloer

Naast de symposia, zijn op alle beursdagen ook interessante presentaties bij te wonen in het Kennistheater (Hal 5). Rogier van Leeuwen (Elanco) brengt de bewuste vaccinkeuze en de volgende stap in salmonellapreventie onder de aandacht. Izak Vermeij geeft toelichting over rekentools. Hij is onderzoeker bedrijfseconomie bij Wageningen Livestock Research. Zijn werkveld betreft met name de intensieve veehouderij, waarin hij meer dan 15 jaar ervaring heeft. Als projectleider van KWIN-Veehouderij is hij helemaal thuis in bedrijfssaldo’s en kostprijzen.

Pluimveemiddag door Wageningen Livestock Research

In het Kennistheater (Hal 5) vinden op donderdag 27 oktober presentaties plaats door Wageningen Livestock Research. Deze presentaties maken onderdeel uit van de pluimveemiddag. De inloop is vanaf 13.15 uur. Een kwartier later trapt Hilko Ellen de middag af, gevolg door een presentatie van Thea van Niekerk over licht in de pluimvee.

Volledig kennisprogramma | aanmelding

Het volledige kennisprogramma inclusief tijden en sprekers staat online en wordt in aanloop naar de beurs verder aangevuld: www.evenementenhal.nl/liv-hardenberg. Ook kunnen belangstellenden zich hier aanmelden voor onderdelen uit het kennisprogramma.

Openingstijden | e-tickets

De beursvloer is op 25, 26 en 27 oktober geopend van 13.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen hun e-ticket(s) aanvragen via www.evenementenhal.nl/liv-hb. Bezoekers die zijn uitgenodigd via standhouders, hebben een registratiecode ontvangen (per post of digitaal) voor gratis entree. Extra tickets kunnen online aangevraagd worden à € 20,- per persoon. Online voorregistratie is verplicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.