Home / archiefcentraal / uit hei en dennen winterkleding

uit hei en dennen winterkleding

Het zit zo, mijn armen en benen zijn hun eigen weg gegaan. Slechts bedekt met mouwen en pantys zijn ze nog toonbaar. Ik bewonder vrouwen die zich van het verval niets aantrekken. Ik hoor daar niet bij. Kreten als “Nou ik doe gewoon aan wat ik wil en als ze het niet willen zien, doen ze hun ogen maar dicht”. Maar ja, ik zit zo niet in elkaar. Vanaf mijn 15e liep ik al op hoge hakken in elegante jurkjes maat 36/38. Ook op de fiets en in de sneeuw. Of dat raar was? Best wel! Vanaf mijn tijd in Ommen ben ik me sportiever gaan kleden. En wat is dat verrukkelijk zeg!

Ik maakte 3 stapeltjes:  Kan nog wel, weet nog niet en Kringloop. Maar zo gemakkelijk is dat niet. Ik had nogal veel waar ik over na moest denken. Zo heb ik heel veel blouses, die ik onder jasjes en vesten draag. Die vesten van tegenwoordig zijn lang, en verhullen veel onregelmatigheden. Maar, er komen maar kleine benen onderuit en mijn linkervoet wenst geen hoge hak meer, adieu elegant lopen. Toch is het een zegen hoor, die vesten, ik heb ze in alle kleuren. Koltruien zijn lekker warm, maar je onderkinnen hangen er zo onflatteus boven. Ik heb ze in iedere kleur. Broeken zijn tegenwoordig strak, ik heb een merk gevonden waar ik enigszins tevreden over ben. Volgens mij heb ik voldoende kleding voor de winter. Ik koop nog wel eens wat tussendoor, maar ik heb één ding geleerd. Denk nooit bij de aanschaf van welke kleding ook dat je daar later wel een passend truitje of broek bij kunt vinden. Je vergeet je broek mee te nemen en komt gegarandeerd met de verkeerde kleur of snit thuis en ruilen is gedoe. Bij die leuke trui vind je vast een passende broek. Dus NIET!

Hè hè, alles is klaar, keurige kasten die ik dit seizoen netjes bijhoud. Ik geloof er vandaag in, zelfs wel een week……………………………..

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.