Home / archiefcentraal / uit hei en dennen moeders en dochters

uit hei en dennen moeders en dochters

Pas toen ik hoorde, dat beiden tijdens de scheiding hem terzijde zouden staan om het alleen zorgrecht voor onze kinderen te krijgen, werd het me te veel. Hoe kun je als moeder je dochter zo afvallen. Het deed zo’n pijn, want wat zegt dat over haar liefde voor mij, haar dochter? Zover is het nooit gekomen, maar deze aanval uit onverwachte hoek kwam heel hard aan. We bleven on speaking terms, maar echt goed is het nooit meer geworden.

Ik wilde dat zeker anders doen met mijn kinderen. Wat een aantal vrienden kwamen er binnen zeg. En toen ze uit huis gingen en mij opzochten, hing er nogal eens een andere jongeman aan hun arm. Ik leerde ze allemaal kennen, van de één hoopte ik dat het iets zou worden, van de ander een snel einde. Vooral jongste dochter had een voorkeur voor louche figuren, compleet met beringde oren, tatoeages, witte puntschoenen zonder opleiding of werk. Het is goed gekomen hoor!

Eén van mijn dochters is gescheiden en woont samen met haar geliefde en hun 3 kinderen. De andere is niet getrouwd maar heeft een samenlevingscontract en sinds anderhalf jaar een zoontje. Houden zij mij op de hoogte van alle ups en downs in hun gezin? Nou en of! Het is een eer dat zij mij zo frank en vrij durven vertellen wat zich er zo afspeelt in hun gezinnen. Ik moedig aan, begrijp, voel, denk mee en zo hebben we met z’n drietjes een innig contact.

Zelf heb ik weinig te vertellen, want goed is goed hè! Maar…….dat piekeren en peinzen na hun ontboezemingen. Ze moeten immers van mij gelukkig zijn, of op z’n minst redelijk gelukkig. Ik weet best dat het een onmogelijke opgave is. Zij weten niet eens dat ik dat wens. Dat geeft maar druk op hun huwelijksketel. Soms zou ik minder willen weten. Maar dat grenzeloze vertrouwen in mij, dat maakt me wel ongelooflijk blij.

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.