Home / archiefcentraal / uit hei en dennen kinderfeestjes

uit hei en dennen kinderfeestjes

Wat een uitvinding zeg. Wij zaten met de volwassenen in een leuke hoek van pallethout met kussentjes voor de ouden van dag, lees grootouders. Grote vierkante tafel waar alle lekkers op kwam. Een heus kindertaartje en heel veel ander gebak. De jarige was duidelijk heel gelukkig met alle kadootjes die uit grote tassen tevoorschijn kwamen. Niets is ons te dol hè. Waar grootouders vroeger een pop of een trein meebrachten, komen er nu ingenieuze spulletjes, die de driejarige begrijpt, maar waar wij enige uitleg bij nodig hebben. Ze hebben inmiddels al beslag gelegd op onze I phones, waar ze met kleefvingertjes overheen wrijven om een aantal figuurtjes te elimineren. Want daar gaat het om hè, kill Bill of Bonny. Het fijne van zo’n kinderparadijs is, dat je als ouderen ook tijd hebt om met elkaar te praten. Zo af en toe komt er een kind even wat lekkers eten, om dan weer met rode konen deel te nemen aan het spelen op best enge toestellen.

Vroeger mochten wij tracteren op winterkoninkjes. Snoepjes dan hè, een flink vierkant dropje in een papiertje verpakt. Alleen het tracteren al, door de hele klas door te lopen met je lekkers was al iets om je een heel jaar op te verheugen. En dat was dus alles. Geen muts of sjerp……………maar iets veel interessanters, je kreeg een potje groene inkt, waar je de hele dag mee mocht schrijven. En als klap op de feestvreugde een gestempeld konijntje of poesje. Dat vond ik het opperste geluk op zo’n dag. ‘s Middags met wat vriendinnetjes naar huis om daar spelletjes te doen, ezeltje prik, ganzenborden en soms een potje pesten met heuse kaarten. Mijn moeder las gewoon door in haar boek of weekblad. Het was immers een kinderverjaardag. Zij gaf ons ranja en lekkers en verder zochten we het zelf uit. Hoe de kinderen weer thuis kwamen? Gewoon, lopend door de weilanden over de Reggedijk of het zandpad. Helemaal gelukkig keek je terug op een werelddag zeg. En over een tijdje zou het Sinterklaasfeest zijn, kon het leven ooit mooier worden?

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.