topatletiek bij clubkampioenschappen aco van elderen

Atletics Nijverdal, ACO Van Elderen uit Ommen, AV Salland uit Raalte en AV Twenterand uit Vriezenveen waren van de partij. In totaal bestreden 235 atleten van jong tot oud elkaar op de 3000, de 5000 meter of op de technische 6-kamp. Deze 6-kamp bestaat uit twee loopnummers (sprint en middellang), twee springnummers (ver- en hoogspringen) en twee werpnummers (speerwerpen en kogelstoten).  

De clubkampioenen van ACO bij de meerkamp afdeling pupillen bestond uit Mirli Gerrits, Floor Willems, Wiep Seinen en Nora Boer. Hier werd een clubrecord gevestigd op het onderdeel ‘bal werpen’, met afstand van 14.52 meter.

De 5000 meter werd gewonnen door junior-A Nick Marsman, die finishte in een rappe 15.50.9 minuten, gevolgd  door zijn trainingsmaat Gertin Roke , die een 16.12.9 neerzette.

Op de 3000 meter veroverde Yvonne Meijer goud in 10.53.0 minuten. De tweede plaats was ook voor een atlete van ACO. Marieke ten Brinke finishte in 11.22.7 minuten.

De prestaties waren van een hoog niveau: maar liefst 64 PR–verbeteringen en 1x een verbetering van het clubrecord.

Aan het eind van de wedstrijddag was er een estafette 4 x 400 meter. Het team van ACO van Elderen pakte goud in een toptijd van 4.16.5 minuten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.