Home / tijdelijke woonunits voor statushouders in dalfsen nog niet nodig

tijdelijke woonunits voor statushouders in dalfsen nog niet nodig

Ontwikkelingen
Aanleiding voor dit voorstel zijn de huidige ontwikkelingen. De daadwerkelijke taakstelling voor de gemeente Dalfsen is lager dan waar tot op heden rekening mee is gehouden. Voor het einde van 2017 moeten naar verwachting 82 personen gehuisvest worden. Dit aantal bestaat uit een verwachte taakstelling voor 2017 van 55 personen en een nog te realiseren taakstelling uit 2016 van 27 personen. Daarnaast zijn met de woningcorporaties afspraken gemaakt, waardoor in 2017 extra en versnelde bouw van nieuwe sociale huurwoningen kan plaatsvinden.

Gesprekken woningcorporaties
“Met de lagere taakstelling in het achterhoofd is het voorstel naar de woningcorporaties om een groter percentage van de nieuwbouw woningen in te zetten voor huisvesting van statushouders. Daarover vinden momenteel gesprekken plaats”, aldus wethouder Maurits von Martels. Inzet van het college is om 20% van de nieuw te bouwen sociale huurwoningen toe te wijzen aan statushouders, in plaats van de huidige 10%.

Onzekere toekomst
Met deze alternatieve invulling wordt rekening gehouden met de huidige realiteit, maar de gemeente Dalfsen wil ook snel kunnen schakelen als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Dit betekent dat de aangewezen locaties voor de plaatsing van tijdelijke woonunits blijven bestaan. Zodra de taakstelling verhoogd wordt of de uitvoering van de alternatieve invulling onvoldoende blijkt, komt de plaatsing van woonunits op de aangewezen locaties weer in zicht.

Lees ook

Dauwtrappen in het Vechtdal

REGIO – Op Hemelvaartsdag is het traditie om voor dag en dauw op te staan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.