Home / theater de stoomfabriek opent binnenkort in dalfsen

theater de stoomfabriek opent binnenkort in dalfsen

Bron: Dalfsennet

Willemijn vertelde dat alles door vrijwilligers wordt gerund, ook het hele bestuur. Het is dus voor en door Dalfsenaren. Iedereen in de gemeente kan straks ruimte huren voor film, cabaret, kinderfilm, kindervoorstellingen, praatprogramma’s, muziek, koffieconcert, locaal theatermuziek of bedrijfsbijeenkomsten enz..

Op 2 december wordt er gestart met een kindermusical Wortels, waaraan 80 kinderen al maanden werken, kinderen geselecteerd uit vrijwel alle basisscholen uit de gehele gemeente. Het eerst komen de scholen zelf aan de beurt, dagelijks van 2 tot 18 december en in de weekeinden voor de inwoners van de gemeente. Kaarten te bestellen via de website. Op 6 januari is er open huis voor de bedrijven in de gemeente, maar7 januari is er een opendag voor alle inwoners van de gemeente Dalfsen.

De eerste voorstelling is gepland op 13 januari, waarvan de voorverkoop inmiddels al is begonnen en het lijkt snel uitverkocht te zijn.

Willemijn geeft aan dat het haar wens was een theater in Dalfsen, hoewel ze er nog maar 3 jaar woont. Nu houdt ze vanuit haar huis voor vrienden regelmatig een bijeenkomst. Maar hoe uitzonderlijk is het dat elke Dalfsenaar straks op de fiets naar het theater kan in combinatie met een etentje bij Grandcafè de Fabriek die in het zelfde gebouw is gehuisvest, of bij Hendrik’s Kitchen in de Witte Villa, dus een compleet avondje uit.

Een combinatie van Theater en horeca direct aan de Vecht op een prachtig terras is wel heel bijzonder. Het bestuur vindt het belangrijk dat er in Dalfsen veel wordt gedaan aan educatie en cultuur. Burgemeester Han Noten gaat zich inzetten om samen met Renate Wennemars een programma opzetten over wat er in de geschiedenis heeft afgespeeld, onder de naam “Voordat het verhaal verdwijnt”.

Dalfsen heeft ruimte voor grote theatermakers die hier hun try-out kunnen opvoeren, grote namen komen graag naar Dalfsen, hoewel het maar een klein zaaltje is.

Maar een prachtige zaal die straks opgevuld wordt met de beroemde “rode stoelen voor de blauwe prijs”, alleen laat de levertijd nog even op zich wachten. Het geluid in het theater hebben we al mogen ervaren, is heel erg goed, uitgerust met de nieuwste mogelijkheden van Bose vertelde een van de vrijwilligers.

Ook in de horeca werd vandaag heel erg hard gewerkt omdat ze begin volgende week willen proefdraaien en dan zullen ook de eerste testen in het theater plaatsvinden.

Dalfsen krijgt een theater om trots op te zijn, geheel met vrijwilligers. Denkt u daar zelf nog een bijdrage aan te kunnen leveren, u kunt zich via de website aanmelden.

Foto’s: Johan Bokma

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 27 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.