Home / studenten alfa college zorgen voor veel plezier bij ouderen baalderborg groep

studenten alfa college zorgen voor veel plezier bij ouderen baalderborg groep

Daarnaast zullen ze ondersteuning bieden bij activiteiten in de huiskamers van de verschillende zorgafdelingen. Een onderdeel van de werkzaamheden is o.a. het ondersteunen bij het ontbijt en bij de middagmaaltijden. Op deze manier wordt jong en oud bij elkaar betrokken en kunnen de studenten alvast ervaren wat het werken binnen de ouderenzorg betekent.

De studenten worden verdeeld in twee groepen. De eerste groep volgt lessen binnen Van Dedem Marke, de andere groep ondersteunt bij de activiteiten. De lessen worden verzorgd door Karlien de Lange, docent van het Alfa-college, in samenwerking met de medewerkers van de Baalderborg Groep. De medewerkers van de Baalderborg Groep gaan o.a. lessen verzorgen over excellente gastvrijheid, visie op ouderenzorg en dementie. Zij hebben de ervaring en zijn deskundig op dit gebied wat weer een grote aanvulling is voor de studenten van het Alfa-college. Bij grote activiteiten zullen alle studenten de dagbestedingscoaches ondersteunen.

Na een kennismakingsbijeenkomst en rondleiding waren de studenten zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan. Het project startte officieel woensdag 26 oktober. De officiële opening is feestelijk van start gegaan. Na enkele korte toespraken en het zingen van het Baalderborg Groep-lied was er nog een feestelijke traktatie. Zowel de Baalderborg Groep als het Alfa-college vertrouwen op een succesvolle samenwerking.

Lees ook

Vrijwilligers bieden hulp en steun in de laatste levensfase

REGIO – “Ik vind het mooi dat ik betrokken mag zijn bij cliënt en mantelzorgers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.