stier door het dolle heen na redding uit sloot bij dalfsen

  Dat meldt RTV Oost.

  Het dier was ontsnapt en is een sloot terechtgekomen. De stier kon het water niet meer uit komen. De brandweer was al gealarmeerd door een voorbijganger die het rund door een rietveld in natuurgebied Bellingeweer zag ploeteren.

  Nadat de brandweer er in slaagde om de stier op het droge te krijgen, brak de hel pas goed los. De stier was door het dolle heen en nauwelijks in bedwang te krijgen. Met hulp van touwen is de stier voorlopig vastgebonden aan een boom.

  Weg afgesloten voor verkeer

  In verband met de veiligheid voor de omgeving is de Rondweg en de Welsummerweg in Dalfsen voor het verkeer afgesloten. 

  Een veearts moest er aan te pas komen om de stier te bedaren te brengen. Dat lukte met een verdovingsspuit. De stier had wel een dubbele dosis nodig, want na de eerste spuit werd hij alleen maar wilder.

  Stier verdoofd terug naar de stal

  De verdoofde stier is met behulp van een trekker en een veewagen teruggebracht naar de stal waaruit hij was ontsnapt. Hij mag daar nu uitrusten van zijn avontuur.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.