sexy boerinnen kalender laat harten dalfsenaren sneller kloppen

Te veel ammoniakuitstoot, onacceptabele werkwijzen, landbouwmachines die nesten vernielen, strenge politieke regelgevingen, dierenleed? Veel mensen van het platteland zijn klaar met de negatieve berichtgevingen voor en over de agrarische sector. Zo ook de boerendochters die zich opgaven voor De Boerinnen Kalender van 2017 en de initiatiefnemers van de jaarlijkse uitgave. 

De provincie Overijssel is op de komende editie met maar liefst drie kalendermodellen sterk vertegenwoordigd; in de vorm van Mabel Dibbets uit Boekelo, Susan Denkers uit Deventer en Suzanne van Gelder uit Dalfsen.

Stereotype
De spraakmakende kalender werd ruim vijf jaar geleden in het leven geroepen om stereotyperingen over boerinnen de kop in te drukken. Nu de vijf vorige edities volgens de initiatiefnemers het tegendeel bewijzen, wil de organisatie haar bereik en platform ook gaan inzetten om de gehele agrarische sector positief te belichten. 

Zo is bijvoorbeeld een deel van de achterzijde van iedere kalenderpagina hiervoor ingeruimd. “Wij spreken veel boeren die graag willen reageren op ongegronde berichten in de media, maar die simpelweg geen spreekbuis of reclamebudgetten hebben zoals instanties die zich tegen hen keren. Tijd om op te komen voor de boeren die al jarenlang keihard werken en veel investeren om het voor de natuur en dieren zo aangenaam mogelijk te maken”, aldus de organisatie.

Recordaantal inschrijvingen
Voor De Boerinnen Kalender 2017 kwam een recordaantal van 240 inschrijvingen binnen waartussen tientallen plattelandsmeiden die positivisme omtrent hun sector als motivatie opgaven. Schaars gekleed voor een camera poseren is dan niet zozeer het directe middel, maar ze willen eventuele momenten in de spotlights wel benutten voor hun boodschap.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.