Home / samen doen on tour voor nieuwe samenwerkingen

samen doen on tour voor nieuwe samenwerkingen

Verschillende organisaties waaronder een noaberschap, zorgcentrum, school en een wijkvereniging namen deel aan Samen Doen on Tour. Zij ontvingen een aantal medewerkers van de Samen Doen teams in hun organisatie voor een kennismaking. Met interessante gesprekken, rondleidingen of door daadwerkelijk mee te lopen in een organisatie legden de organisaties en de medewerkers van de Samen Doen teams nieuwe en waardevolle contacten met elkaar.

‘Elkaar écht nodig’
Tijdens het gesprek van het Samen Doen team Ommen met de mensen van fysiotherapie De Carrousel kwam al snel naar voren hoe belangrijk het is dat organisaties weten wat Samen Doen voor inwoners kan betekenen en dat Samen Doen daarnaast weet wat organisaties precies doen voor inwoners.

Joke Schonewille van Samen Doen vertelt: “Wanneer een oudere persoon met fysieke problemen door een huisarts wordt doorgestuurd naar een fysiotherapeut kan tijdens gesprekken met de fysiotherapeut blijken dat deze persoon zich ook erg eenzaam voelt. Het is dan fijn als deze fysiotherapeut de oudere persoon kan vertellen dat het Samen Doen team hem daarin kan helpen. Andersom kunnen wij tijdens een huisbezoek bij een eenzame oudere constateren dat de persoon regelmatig valt. Wij kunnen vervolgens het advies geven dat de persoon hiervoor hulp kan krijgen bij een fysiotherapeut. Om elkaar te kunnen versterken is van groot belang dat we van elkaar weten wat we doen en wat we voor inwoners kunnen betekenen. Om inwoners verder te helpen hebben we elkaar écht nodig.”

Meer informatie over de Samen Doen teams in Ommen en Hardenberg is te vinden op: www.hardenberg.nl/samendoen en www.ommen.nl/samendoen.

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.