rode kruis registreer je aed

Een AED is een Automatische Externe Defibrillator die je hart weer op gang brengt bij stilstand. Om snel te weten waar een AED is, heeft het Rode Kruis ze allemaal toegevoegd aan de EHBO-app. Via aed4.eu kun je ze ook vinden. Ben jij verbonden met een vereniging, instelling of organisatie waar ook een AED hangt, die nog niet geregistreerd staat: meld hem dan aan!

Steeds meer mensen weten hoe je moet reanimeren en daarom sterven er aanzienlijk minder mensen aan een hartstilstand. Maar met een AED gaat dat nog makkelijker. Dan moet de accu wel geregeld vervangen worden en dat laat nog wel eens te wensen over.

Toen het Rode Kruis de AED’s in beeld ging brengen, kwam ze er ook achter dat de verdeling over het land te wensen over laat. Salland en Vechtdal zijn gelukkig geen gebieden die er negatief uitspringen (de provincies Flevoland, Drenthe en Zeeland wel), maar ook hier zijn nogal wat AED’s overdag wel bereikbaar, maar gaan ze met het bedrijf waar ze hangen in de weekenden en op doordeweekse dagen na 17.00 uur op slot. Het Rode Kruis wil dat veranderd hebben: alle AED’s moeten 24/7 beschikbaar zijn, vinden ze daar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.