poll de horeca houdt te weinig rekening met gehandicapten

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid zijn in zeker vijftig plaatsen in het land activiteiten en bijeenkomsten met als doel de horeca gastvrijer en toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. De activiteiten worden op veel plaatsen samen met de lokale politiek, gehandicapten- en patiëntenorganisaties en horecaondernemers georganiseerd.

Mensen met een beperking of chronische ziekte moeten zonder belemmeringen kunnen uitgaan, uit eten kunnen of even wat drinken in een café, sportkantine of restaurant. Daarbij gaat het niet alleen om fysieke toegankelijkheid, maar ook om zaken als bereikbaarheid, gastvrijheid en goede informatie.

Maar dat is nog lang niet overal het geval. Hoge kosten of tijdgebrek zijn argumenten die een rol spelen. Maar zijn dat goede argumenten? Wij zijn benieuwd wat jullie vinden. De poll deze week luidt daarom: de horeca moet toegankelijker worden voor gehandicapten. Stemmen kan op hier:

[poll id=139]

Dialect

Afgelopen week stond de poll in het teken van dialect. ‘Ik ben trots op mijn dialect’, zo luidde de stelling. Ruim 70% bleek het daarmee eens.

Ik ben trots op mijn dialect!
Eens: 70,3%
Oneens: 29,7%

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.