Home / ozc laat zich op de valreep verrassen

ozc laat zich op de valreep verrassen

 “Voor rust was de strijd gelijkwaardig”, put Veurink uit zijn geheugen. “Misschien dat DOS iets meer kansjes had.” Bij rust hadden de bezoekers een voordelige marge. Robin Horstman schoot de ploeg van trainer Han Hanekamp zo’n tien minuten voor het rustsignaal op voorsprong. Maar even terug, Han wie? Hanekamp dus, de huidige oefenmeester van DOS Kampen, bijgenaamd ‘de poelaenten’ heeft een recent arbeidsverleden bij ‘de kanaries’. Voor hem had de wedstrijd dus een pikant tintje, maar dit terzijde.

“Ik heb er in de rust op gehamerd dat we voetballend niets minder waren”, herinnert Veurink zich. “We hebben het goed opgepakt en zijn na de thee meer vooruit gaan voetballen.” De gelijkmaker viel halverwege het tweede bedrijf. Joost Zweers gaf het laatste tikje na een scrimmage voor het doel van de gasten uit Kampen. Even daarna sloeg de vlam in de plan. Routinier Hicham Ziyech trapte Frank Jansen vol na. De tumult die ontstond in sloeg over naar de kant en arbiter Heusschen uit het Duitse Kranenburg besloot een afkoelingsperiode in te lassen. Ziyech kwam weg met geel, waar diep en diep donkerrood op zijn plaats was geweest. De ‘voetbalzwerver’ van DOS, die in het verleden onder meer de schoenen onder bond in dienst van WHC, Go Ahead Kampen, Lelystad ’67 en Nunspeet, mocht, nadat de bloeddruk bij iedereen weer was gezakt, het uitgestelde laatste kwartier uitvoetballen.

“De afkoelingsperiode deed ons geen goed”, zag Veurink. “Het gebeurde juist in een fase waarin ik verwachtte dat we door konden drukken. Na de hervatting, kon het beide kanten op.” Het kwartje viel in de allerlaatste minuut verkeerd. Twan Knul kon van dichtbij intikken en zorgde dat zijn ploeg met een onverwacht meevallertje weer terug kon naar Kampen, 1-2.

Door de nederlaag is OZC in klasse 2H teruggezakt naar het rechterrijtje, dat er als volgt uitziet: IJVV 8-11 (-2), OZC 8-11 (-3), WVF 8-10, Hellendoorn 8-9, ZAC 7-6, Den Ham 8-6, Quick ’20 8-3 en Be Quick ’28 7-1.

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.