Home / archiefcentraal / ozc laat enter vooruit ontsnappen

ozc laat enter vooruit ontsnappen

Nadat de bezoekers uit Twente in de openingsfase vergeten te scoren, krijgen de geelzwarten grip op het duel. De voorsprong wordt in een klein kwartiertje opgebouwd. Frank Jansen opent de score, na zo’n twintig minuten spelen.

Even later pikt Bram van Rijn zijn goaltje mee. Het wordt nog mooier als diezelfde Van Rijn in het zestienmetergebied bij de bezoekers uit Twente een duwtje in de rug krijgt. Arbiter Klein Ganseij is gewillig en wijst naar de stip. Rik Jan de Groot profiteert van dit buitenskansje.

Ook na de thee houdt de thuisclub controle over het duel. De bezoekers van trainer Björn Hodes weten niets af te dwingen en de thuisploeg koestert de 3-0. Niets aan het handje. Tot het laatste kwartier aanbreekt en de 3-1 uit de lucht valt. Wout Velten benut de eerste de beste kans na de thee.

Als even later de zeventienjarige Kevin Peppels vanuit een scrimmage zorgt voor aansluiting is het voetbal weg bij OZC. De equipe van Veurink is opgejaagd wild. Waar een week eerder tegen Quick ’20 de voordelige marge over de streep wordt getrokken, lukt dat deze keer niet. Opnieuw Peppels bezorgt met een treffer in de laatste minuut van de officiële speeltijd zijn ploeg een bonuspuntje.

Arjan Veurink was na afloop teleurgesteld. “Natuurlijk, jammer. Vooraf denk je: kan, een gelijkspel. Afgaand op vanmiddag hebben we twee punten verloren. Drie doelpunten voor mag je niet meer weggeven, zo simpel is het. We hebben een goede eerste helft laten zien. Goed in de duels. Effectief. We lopen naar 3-0. Na de 3-1 voeren ze de druk op, wordt het paniekerig bij ons en vergeten we te voetballen. Daar moeten we mee aan de slag.”

Stand 2H bovenin: DZC ’68 6-15, Enter Vooruit 6-14, Sparta Enschede 6-13, OZC 6-11 (+2), DZSV 6-11 (+ 1) en ASC ’62 6-11 (+1).

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.