Home / ovc 21 en usv moeten het doen met een half ei

ovc 21 en usv moeten het doen met een half ei

Altijd leuk, zo’n streekderby. Ajax-Feyenoord van het Vechtdal, maar dan wel in het juiste perspectief. Lekker veel publiek aan de kant, dus kom maar op!

De ploeg van trainer Nico Kats tekende voor het eerste wapenfeit. Nadat Stefan Herbrink doorbrak had Damon Nouri de bal voor het intikken, maar de voorzet van Herbrink werd iets getoucheerd. Net genoeg voor een frustratiegebaartje bij Nouri in plaats van een juichmoment.

Na deze kans pakte USV het initiatief. Het verzetten van de klok had de equipe van trainer Theo van ’t Zand kennelijk goed gedaan. In tegenstelling tot OVC ’21 dat collectief niet bij de les was. Op het eerder genoemde slippertje na, het cadeautje dat Herbrink en Nouri vergaten uit te pakken, deelde de thuisclub de lakens uit.

Ron Meijerink had zichzelf onsterfelijk kunnen maken. Indien zijn rendement hoger was geweest dan twintig procent. Na iets meer dan een kwartier ballen pikte de rappe buitenspeler een steekpass van Tijmen Stegeman op en schoof het leer langs Zwinselman in de touwen. Deze 1-0 was tevens de ruststand, maar o, o, o, wat zwijnde OVC ’21. Of was het falen van Meijerink, die keer op keer vrij opdook voor doelman Zwinselman? De goalie van de bezoekers passeren wilde maar niet lukken. De elf van Nico Kats zetten er weinig tegenover en de teneur onder het supporterslegioen was gezien het vertoonde spel niet al te hoopvol. “Het had maar zo 2, 3, misschien wel 4-0 kunnen staan.”

In het programmaboekje met lotnummer sprak Theo van ’t Zand, de door USV ingehuurde oefenmeester, “OVC heeft een goed team met veel scorend vermogen. Daarbij beschikken ze over een ervaren achterhoede.” ??? Ervaren achterhoede? Mwoah, doelman Zwinselman, 21 jaar, de backs Flim en Schokker 19 jaar en het centrale duo De Wit en Meijerink 20 en 21 jaar. Talentvol zeker, maar ervaring… Het coachen en sturing geven aan elkaar was ondermaats, of eigenlijk niet aanwezig.

Voetbal blijft een raar spelletje. Waar het publiek verwachtte dat USV het karwei na de thee ging klaren, kantelde de wedstrijd. Het tweede bedrijf was voor OVC ’21. De 1-1 was een belangrijke treffer, maar wel eentje uit de categorie ‘lucky shot’. Terwijl op de tribune al kreten van teleurstelling vielen, hobbelde een rollertje van Damon Nouri via wat blauwe kousjes achter doelman Martijn Scheper.

Na de 1-1 was het strijd, strijd en nog eens strijd. De spanning vergoedde het gebrek aan goed voetbal. Balbezit over drie, vier, laat staan vijf schijven, het was echt teveel gevraagd. Onrust troef. Gele kaarten te over en twee trainers die absoluut geen zit in de kont hebben, druk zijn met hun team, met elkaar, met de arbiter en het publiek, ach ja, voetbal is emotie!

Ron Meijerink had in de laatste minuut USV de zege kunnen bezorgen, nadat Damy Flim uitgleed en hij vrij voor Zwinselman de hoek mocht uitkiezen. Zijn kiezelharde inzet werd gekeerd door de deklat. Het was wellicht iets teveel beloning geweest voor de thuisclub. De paalstand bleef tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Span uit Wierden op het scorebord staan.

Linkerrijtje 4E: Havelte 8-21, Steenwijkerwold 8-19, Wacker 8-18, USV 8-17, OVC ’21 8-16, Pesse 8-13 en Smilde ’94 8-11. 

Lees ook

Expositie van Janny de Groot in de Mozaïek

LEMELERVELD – In kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld is momenteel een expositie te zien van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.