natuurbericht toch nog een adder die niet slaapt

Door Sjaak Bruggeman

“In het natuurreservaat worden natte en droge heideterreintjes verbonden met elkaar. Er worden bomen gekapt en verbindingsstroken aangelegd. Bedreigde diersoorten, waaronder de adder, zand- en levendbarende hagedis en kamsalamander zullen hiervan profiteren.

Het lopen door de zandverstuiving gaat wat ongemakkelijk. Naast me trekt het zeldzame rendiermos mijn aandacht, en tegelijk zie ik een adder over het mos glijden. Dit giftige ‘rode lijst’-exemplaar heeft zijn winterslaap nog even uitgesteld.

Als ik te dichtbij kom voor een foto neemt het kwetsbare beestje een dreighouding aan. Hij staat er op en snel daarna zakt hij diep weg tussen de graspollen in het veenmos.” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.