marienberg bezorgt wilhelminaschool uit hengelo eerste nederlaag

Mariënberg leek na de 2-0 van Ruud Buitenhuis,vlak voor de rust, op rozen te zitten. Want onze gasten uit Hengelo van Wilhelminaschool wisten in de eerste 45 minuten weinig gaten te vinden in de hechte defensie van de thuisploeg. Na rust verzuimden de voorwaartsen van de Westerparkbewoners de voorsprong snel uit te bouwen naar een veiligere marge.

Vorige week had namelijk Wilhelminaschool een 3-0 achterstand nog ongedaan weten te maken tegen de buren van Kloosterhaar. Een sterk staaltje werk van de club die ooit werd opgericht door de werknemers van Stork.

Mariënberg wist verrekte goed dat een verschil van twee doelpunten geen garantie hoefde te zijn voor de tweede zege op rij. Jammer was wel dat aan beide doelpunten van Wilhelminaschool een luchtje zat. Aan de eerste eentje van dik buitenspel, aan de tweede treffer ging een duidelijke overtreding op Roy Lotterman aan vooraf. Maar ja, wij bekijken het dan altijd door een roodzwarte bril.

Beide keren wuifde de scheidsrechter van dienst protesten als sneeuw voor de zon weg. Aan de andere kant, eerlijk is eerlijk, legde hij de bal niet op de stip voor Wilhelmina wat eventueel wel had gekund en liet hij onze aanvoerder staan die misschien zijn tweede gele kaart van de middag had verdiend in de ogen van Wilhelminaschool.

Opgeteld en afgetrokken was iedereen na afloop er over eens dat Mariënberg verdiend de punten thuis had gehouden en trakteerde men Wilhelminaschool zo op de eerste nederlaag van dit seizoen. Het duurde ruim een half uur voordat er echt wat te melden viel vanaf het Westerpark.
Hiervoor speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld en was het gezapig.

Maar toen was het ook meteen raak. Vanaf twintig meter knalde André Plaggenmarsch de bal snoeihard achter Tom Perik die niet attent genoeg reageerde. Of beter gezegd de kanonskogel van Plaggenmarsch was Tom gewoon te machtig. Die Peer-ik er ff in moet Plaggenmarsch hebben gedacht. Wilhelminaschool kon hier weinig wapenfeiten tegenover stellen of kreeg te maken met de opnieuw sterk keepende Jelle Brinks.

Vlak voor de theepauze imiteerde aanvoerder Ruud Buitenhuis een kleintje van Persie in zijn hoogtijdagen. Hij verlengde een mooie bal van Bertin Veurink koppend met zijn hoofd en promoveerde het leder tot de verdiende 2-0. Uw razende reporter was net de beamer aan het bijwerken met de uitslag van de verloting. Dus u moet het maar geloven dat het zo is. Waarvan Akte! Na 56 minuten viel uit het niets de aansluitingstreffer van Wilhelminaschool. Volgens ons scoorde Jelle Pat dus uit buitenspelpositie de 2-1 achter zijn naamgenoot die blijkbaar tevens verwachtte dat de arbiter zou fluiten op advies van zijn grensrechter. Niet dus.

Nadat een overtreding op Rolf Hofsink ook onbestraft bleef was dat het sein voor de ploeg van trainer Hans Pullen om wat tandjes bij te schakelen. Mariënberg ging voetballen en vlot combineren. Het leverde meteen gevaarlijke situaties in- en rondom de zestien van Wilhelminaschool op.
Hofsink kopte uiteindelijk de 3-1 tegen de touwen, de bal kwam terug van de paal die was afgevuurd door André Plaggenmarsch. Nu leek de overwinning wel binnen maar het werd toch nog billenknijpen. In de 85e minuut mocht het spel door ondanks een fikse overtreding op Roy Lotterman.

Waar Mariënberg wederom tevergeefs wachtte op een fluitsignaal schoot Marvin de Leeuw weer een nieuwe aansluitingstreffer achter de kansloze Jelle Brinks. Hierna was het ff vrouw en kinderen eerst maar de ploeg van de jonge oefenmeester Rutger Kats wist het huzarenstukje van vorige week (gelukkig) niet te herhalen. En nu gaan wij ons opladen voor de onvervalste kanaalderby tegen Banthum. Joah, mag wel zo. Nu al ontzettend veule zin en skik an. Wij pompen de banden van onze fietsen alvast op.

Opstelling: Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Ruud Buitenhuis, Michael Zweers, Ruud Woelderink, Roy Doek, Bertin Veurink (80. Daan Brinks), Roy Lotterman, Tom de Lange (62. Niek Noeverman), Rolf Hofsink, André Plaggenmarsch (88. Patrick Willems)
Man v/d Wedstrijd : André Plaggenmarsch

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.