loopgroep ag 85 maakt zich op voor zwarte dennen cross

Evenals vorig jaar zal van elke deelnemer een bedrag gedoneerd worden aan Staatsbosbeheer Staphorst ten behoeve van het onderhoud van het Belevingspad. Dit pad is ontworpen als niet al te lange wandeling voor (ouders met) kinderen. Voor de kinderen is er om de paar honderd meter iets te ‘beleven’, zoals een bamboe-carillon, een kabelbaantje, een stukje met verschillende bodembedekkingen, een zonnewijzerboom en een periscoop waarmee zowel heel laag bij de grond als hoger in de lucht kan worden gekeken.

Het programma van de Zwarte Dennen Cross begint om 14.00 uur met de 900 meter voor kinderen t/m 10 jaar. Om 14.15 uur is er de 1800 meter voor kinderen van 11 t/m 13 jaar. Om 14.45 uur is de start van de 5 km en om 15.30 uur vindt de start plaats van de 10 km. Het inschrijfgeld voor de jeugdafstanden bedraagt € 3,- en voor de twee langste afstanden betaald men € 6,- (voorinschrijving € 5,-).

Inschrijven
Tot en met vrijdag 21 oktober kan men zich voorinschrijven via www.ag85.nl. Op de dag zelf kan men zich ook nog inschrijven, dit kan tot 15 minuten voor de start van de desbetreffende afstand. De inschrijvingstent evenals de kleedruimte bevindt zich nabij de parkeerplaats aan de zuidzijde van recreatiegebied De Zwarte Dennen aan de Vijverweg.

De Zwarte Dennen Cross is al jaren een populaire crossloop, vanuit het hele land komen ze naar Staphorst om mee te doen aan deze bosloop rondom recreatieterrein De Zwarte Dennen. De deelnemers roemen het parcours wat een uitdaging is voor elke hardloper: onverharde bospaden, smalle heidepaden, zandwegen en ruiterpaden. Maar ook enkele venijnige klimmetjes en afhankelijk van het weer mul zand of modder.

Prijzen
Ook dit jaar zijn er weer prijzen te winnen voor de snelste lopers in de diverse categorieën. De kinderen ontvangen een medaille en de deelnemers van de 5 en 10 km ontvangen een goed gevulde goodybag. Meer informatie over de Zwarte Dennen Cross en de mogelijkheid om in te schrijven is te vinden op www.ag85.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.