Home / jos gaat los detoneren

jos gaat los detoneren

Graag wil ik met of zonder uw welnemen een stukje door Dalfsen fietsen. Laten we beginnen nabij de rotonde op de Poppenallee. Kijken we van hieruit richting Dalfsen, dan vallen twee zaken op die detoneren.

Allereerst het gemeentehuis. Mooi gebouw hoor, maar niet op die plek. Het tweede wat misstaat zijn die rare blauwe bogen over de brug.

Wil iemand eens een foto maken vanaf de Poppenallee met het gemeentehuis én de brug er op? En dan ‘fotoshoppend’ vóór het gemeentehuis een rij populieren planten? En die blauwe bogen van de brugge halen? Stuur het resultaat maar naar Vechtdal Centraal, dan kump het wel terechte.

Die blauwe bogen kunnen schitterend dienst doen als overkapping van de rotonde, maar mocht oeluu dat ook niet mooi vinden, zet ze dan maar bij dat andere oude ijzer achter het gemeentehuis.

We pakken de fietse weer en gaan verdan, richting het centrum de Prinsenstraat in. Nabij de Primera en voor de 4 Stars tassenwinkel op nummer 14 staat een verkeersbord. Niet gewoon zoals het een fatsoenlijk verkeersbord betaamt netjes aan de kant, maar midden op de weg. Onverlicht. Als het ’s avonds donker is dan zie je dat ding niet en het is dus helemaal niet raar dat het kats scheef staat. Ik ben er al bijna tegenop geknapt en iemand anders waarschijnlijk niet bijna. Maar het mooiste komt nog. Als je vanuit de Molenstraat richting de Prinsenstraat fietst, dan mag je niet rechtsaf. U hoort het goed, broeders en broedsters, daar mag je niet rechtsaf. Dat wist u niet hè!? Het is namelijk een rechthoekig blauw bord met een witte pijl naar links. En zoals u allen weet is dat een ‘Geslotenverklaring C4’. Hier moet men verplicht linksaf, omdat het een éénrichtingsweg is. Het is maar goed dat Theo en de zijnen (ik mag Theo zeggen tegen meneer Habers) hier niet handhavend optreden. (Even tussen ons, meneer Habers, jullie mogen wél eens handhavend optreden bij die camperparkeerplaats nabij het station. Volgens de borden mag men daar staan tussen 8.00 uur ’s morgens en 20.00 uur ’s avonds. Ga d’r maar eens kijken na 20.00 uur. Verder zeg ik er niets van, want mijn zwager heeft ook een camper.)

Ook is men voornemens om op het plein tussen de Witte Villa en de Stoomcichoreifabriek een fontein te plaatsen en dat mag maar liefst 100.000 euro gaan kosten. Een gotspe. In Dalfsen is een goed lopende voedselbank en zolang die floreert vind ik 100.000 euro voor een fontein niet kunnen.

Wel eens gedacht aan een groenpaviljoen op die plek? Dat zijn grote plantenbakken die in een cirkel staan en die met bogen aan elkaar verbonden zijn, zodat ze een koepel vormen. Er staat er een op het Lubeckplein achter het NS station en op het plein achter de Broeren, in Zwolle.

Op het Waterfront zou dat multifunctioneel zijn, ’s avonds voor de hangjongeren en overdag voor de oude mannetjes die daar dan een mooie plek hebben. En zet er dan gelijk een viskraam naast, minimaal drie dagen in de week.

O ja, op de hoek van de Nieuwe Uitleg en de Brandkolkstraat, bij dat leuke nieuwe fietscircuit voor de jeugd, zit een levensgevaarlijk groot gat in de weg. Daar ben ik ook al bijna over de kop gegaan.

Jos Jansen

Lees ook

Vijf nieuwe gouden sponsoren tekenen contract met FC Ommen

OMMEN – Het was opnieuw een komen en gaan op sportpark Westbroek op zaterdagmiddag 12 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.