Home / jarik hallink kampioen jiu jitsu in markelo

jarik hallink kampioen jiu jitsu in markelo

Zaterdag 22 oktober hebben Jarik Hallink en Mike Klepke van Sportcentrum Emsland uit Ommen laten zien uit welk hout ze gesneden zijn met hun deelname aan het Fighting System van het open Jiu-Jitsu toernooi van Oost-Nederland.

Jarik haalde met zijn wedstrijden elke keer de perfecte score door in elke fase van het gevecht een ippon te scoren en daarmee iedere wedstrijd te winnen met de felbegeerde Full Ippon. Rake stoten Tomoe-Nage’s, armklemmen; Jarik draaide er zijn hand niet voor om en werd dan ook verdiend kampioen in de gewichtsklasse boven de 94 kilo.

Aangezien Mike slechts net iets meer dan de helft van dat gewicht op de weegschaal legt en daardoor de enige in zijn gewichtsklasse was, werden 3 gewichtsklassen samengevoegd. Het gevolg hiervan was een pittige poule, waarin Mike tegenover tegenstanders stond die tot 17 kilo zwaarder waren dan hij zelf. Ondanks dit grote nadeel wist Mike zich toch naar de derde plek te vechten, een prestatie van formaat!

In Poreč, Kroatië werd afgelopen weekend het WK Sambo voor veteranen gehouden en van de Ommense club deed Frank Ningbers hier aan mee in de divisie M1 (35-39 jaar) tot 74 kg. Hij starte het toernooi goed door met 5-0 te winnen van zijn Franse tegenstander. In de kwartfinale moest hij helaas opgeven tegen een Rus die een armklem goed aanzette. Frank Kreeg helaas geen herkansing om voor de bronzen plek te vechten, maar kijkt wel terug op een leerzaam toernooi.

Ruben Drost reisde afgelopen zaterdag naar Ede voor het NK Grappling. Ook een goede ervaring voor hem. In de voorrondes wist hij één partij mooi te finishen met een armklem, maar dit was helaas niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

Lees ook

Voetbal Dalfsen

ASC’62 verliest van Quick’20 uit Oldenzaal ASC’62 speelde de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Quick’20 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.