Home / archiefcentraal / ijhorst niet opgewassen tegen sterk usv

ijhorst niet opgewassen tegen sterk usv

De blauwwitten startten op sportpark IJhorst voortvarend. Met bij vlagen sprankelend voetbal werden via de vleugels de aanvallers aan het werk gezet en dat resulteerde direct al voor gevaar voor het doel van keeper Danny Nieuwenhuis. In de 12e minuut was het raak toen Ron Meijerink een prima assist van Niels Kappert kon binnen lopen, 0-1. Een kwartier later had Sander Schaeffer, na een prachtige aanval via Rick Timmerman, de tweede treffer op zijn schoen maar zijn schot ging rakelings over het doel van IJhorst. Daarna ging USV, geheel onnodig, teveel mee in het tempo van de thuisploeg en moest de defensie alert blijven op de uitvallen van IJhorst.

Na de pauze was USV weer bij de les en kreeg Meijerink direct een tweetal uitstekende mogelijkheden. Deze werden echter niet verzilverd en daardoor konden de oranjehemden vooralsnog in de wedstrijd blijven. Daar kwam verandering toen Leon Kooiker in de 62e minuut een voorzet van Timmerman overtuigend afrondde, 0-2. De gastheren leken hierna door een doelpunt van Jelle Postma nog terug te komen in de wedstrijd (1-2) maar vlak hierna kon Kooiker zijn tweede doelpunt laten aantekenen (1-3). De wedstrijd was helemaal gespeeld toen Kooiker in de 85e minuut zijn 3e doelpunt (hattrick) kon scoren. In de slotminuten kon door een fout van één van de USV-verdedigers Postma de pijn voor de IJhorstenaren nog enigszins verzachten, 2-4.

Zondag staat de wedstrijd USV-S.V. Hoogersmilde op het programma. De wedstrijd op sportpark Hulsterlanden begint om 14.00 uur en staat onder leiding van arbiter Z. Velic.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.