Home / archiefcentraal / hoogersmilde figureert in voetbalshow ovc 21

hoogersmilde figureert in voetbalshow ovc 21

Vanaf de eerste minuut was duidelijk met welke intentie hekkensluiter sv Hoogersmilde naar Ommen was gekomen: zo langmogelijk de nul vasthouden, dus van acquit in de egelstelling met veel mensen achter de bal.

Dat lukte nog geen kwartier. Eerst ontfutselde Koen Daman libero Mark Boerma de bal en schoof de DerbyStar opzij naar Tyron Schokker, die met een simpele voetbeweging doelman Mathijs Pieters voor het eerste de trieste gang naar het net liet maken. Niet veel later frommelde Daman vanuit een scrimmage de 2-0 binnen en ‘het was gebeurd met de koopman’, in dit geval de bezoekers uit het Drentse kanaaldorp.

In het doel bij OVC ’21 bestudeerde de nagenoeg werkeloze Daan Zwinselman zijn handschoenen en zwaaide even vrolijk naar zijn moeder, die iets aan de late kant de accommodatie van de zondagclub op trippelde en vol verbazing het scorebord aanschouwde. Huh, 2-0? Ja, 2-0!

De ploeg van trainer Martijn Hut was deze middag een maatje te klein voor de ontketende thuisploeg. Damon Nouri zette met een kunststukje, zittend op de bips, OVC ’21 op 3-0 en Laurens Grobbe en Stein Leuninge voerden de score verder op met rake hoofdknikken. Met vijf goals in de plus op naar de thee. Wat gebeurt hier? Komen we in de dubbel cijfers, vroeg menigeen zich af. “Ik denk het niet”, sprak clubhistoricus Rinus Habers.

“Na rust gaan ze op halve kracht. Het gaat te gemakkelijk.” Mis poes! Nog voor er een uur gebald was krikten Koen Daman, Damon Nouri en Tyron Schokker de score op naar acht. Wat gaan we er makkelijk aan voorbij, maar vooral de 8-0 van de ijzersterk spelende Schokker was een beauty, een combigoal op basis van kracht, souplesse en inzicht. Koen Daman nam de beide slotakkoorden voor zijn rekening en deed het scorebord terugfloepen naar 0-0. Het elektronische scorebord is niet berekend op dubbele cijfers. Zelfs de spelers van Hoogersmilde konden er om lachen. 0-0, niet slecht!

Geschiedkundige Habers groef diep in zijn grijze massa, maar kon zich een 10-0 score niet herinneren en als hij het niet weet, weet niemand het. Ook Nouri had in zijn loopbaan nog nooit zo’n monsterscore beleefd. “Of nou ja, in de F-jes misschien.” En Nico Kats? Die spinde van genoegen. Ook hij had in zijn lange trainerscarrière nog nooit zo riant gewonnen.

“Een keer met 9-1, dat was de grootste zege geloof ik.” De oefenmeester van OVC ’21 had mooie dingen gezien. “We hebben de accenten op het middenveld iets verlegd. Ik heb vandaag terug gezien wat ik voor ogen had. Eerst een weekje rust en dan komen de wedstrijden van de waarheid er aan. USV en Steenwijkerwold. Als we die gehad hebben weten we waar we staan.”

Vanuit de krochten van De Spil drong slechte muziek en lallende spelers door, afgewisseld met het ploppen van onthoofde flesjes Hertog Jan. Gelijk hebben ze, historische zeges dienen passend gevierd te worden. 

Linkerrijtje 4E: Havelte 7-18, Steenwijkerwold 6-16, USV 7-16, OVC ’21 7-15 (+16), Wacker 7-15 (+1), Smilde ’94 7-11 en Veno 7-10.   

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.