hhc zakt dieper weg in moeras

HHC Hardenberg ging vanmiddag op bezoek bij Excelsior Maassluis. Beide ploegen waren vorig seizoen tot op de laatste speelronde nog in een strijd verwikkeld om het kampioenschap in de zaterdag Topklasse. Excelsior Maassluis zou uiteindelijk met het kampioenschap aan de haal gaan en ook het algehele amateur kampioenschap van 2015-2016 in de wacht slepen. Een jaar later zijn de verschillen echter stukken groter tussen beide teams.

Waar Excelsior Maassluis in de kersverse 2e Divisie na acht wedstrijden spelen in de middenmoot staat, staat HHC Hardenberg stijf onderaan. De Hardenbergers wonnen tot nu toe nog geen wedstrijd en sprokkelden middels vier gelijke spelen evenveel punten bij elkaar.

[tweetwidget type=”single” query=”784727528900595713″ height=”0″ limit=”1″ id=”” autoscroll=”0″]

In de beginfase van het duel hielden beide ploegen elkaar echter in evenwicht en was het HHC dat zelfs nog het dichtst bij de openingstreffer was. Een voorzet van Tom Heerkes belandde pardoes op de paal waardoor Excelsior Maassluis met de schrik vrij kwam. Na een ruim half uur spelen kreeg HHC echter een domper te verwerken.

Excelsior Maassluis opende na 34 minuten spelen namelijk de score via een directe vrije trap. Stephan Kruithof liet namens de thuisploeg zien de bal prima te kunnen raken en schoot de 1-0 op het scorebord. Dit bleek het enige wapenfeit tot aan de rust te zijn waardoor beide ploegen met een 1-0 stand gingen rusten.

[tweetwidget type=”single” query=”784741063806357504″ height=”0″ limit=”1″ id=”” autoscroll=”0″]

Na de rust werd de wedstrijd, helaas voor HHC, al snel beslist. Binnen tien minuten na de theepauze breidde Excelsior Maassluis zijn voorsprong uit naar 3-0. Eerst kwam Elson Almeida in de 53e minuut 1-op-1 met HHC-doelman Sander Danes en verdubbelde de score. Twee minuten later vond ook Kevin Vink namens de thuisploeg het net en leek de nederlaag voor HHC een zekerheid.

In de resterende 35 minuten van het duel gebeurde er weinig spraakmakends meer in Maassluis, waardoor HHC opnieuw met lege handen huiswaarts moest keren. De gifbeker bleek nog niet leeg te zijn voor de Hardenbergers die steeds verder wegzakken in het moeras waar ze zich het hele seizoen al in bevinden.

Volgende week staat er echter weer een nieuwe wedstrijd op het programma en daarmee ook een nieuwe kans voor HHC om het tij te doen keren. HHC speelt dan op het eigen sportpark De Boshoek en ontvangt De Treffers uit Groesbeek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.