havelte gooit meer power in de strijd dan ovc 21

Het was een slecht voorteken. Scheidsrechter Achttien uit Jubbega had de wedstrijd nog maar net op gang gebracht of elftalleider Henk Jan Grobbe lag op de rug met de benen in de lucht in het gras. Finaal door de gammele, plastic tuinstoel naast de dug-out gezakt.

De rechterhand van trainer Nico Kats kon er om lachen, maar het was een slecht voorteken. Ook binnen de lijnen zakte de equipe uit Ommen door het ijs. Thuisclub Havelte was fysiek de baas en je kunt het tactisch nog zo goed uitdokteren, over het algemeen is het zo dat wie de duels wint, op het eind van de rit aan de goede kant van de score staat.

Ook op de sterk verouderde Meerkamp in het Drentse hunebeddendorp was dat zo, al kwam OVC ’21 ongelukkig op achterstand. Een lange crossbal van Luan Luten leek een makkelijke prooi te worden voor Daan Zwinselman. Back Damy Flim negeerde het sein ‘mijn’ van zijn doelman en plantte toch zijn voorhoofd tegen de bal, die tergend langzaam voorbij ging aan de doelman en tot stilstand kwam tegen het net.

Toen op slag van rust Robert Erik Lanting de 2-0 achter Zwinselman schoot, wist het supporterslegioen uit de Vechtstad genoeg: dit wordt een loodzware middag. En dat werd het. Kats probeerde met de bakens te verzetten door aanvallend te wisselen en bracht Tyron Schokker en Stefan Herbrink voor de geblesseerde Damon Nouri en Olaf Logtenberg. Ook deze frisse krachten konden het tij niet keren.

De verdedigingslinie van Havelte toonde zich wilskrachtig, trapvast en kopsterk. Al vroeg in het tweede bedrijf moest Kats zijn aangeslagen aanvaller Stein Leuninge vervangen door Nick Zandman, die als aanspeelpunt heel aardig begon, maar even later een maatje zag uitvallen. Wesley Mulder werd geteisterd door kramp en door verzorger Harry van der Graaf naar de kant gedirigeerd. De wissels waren gebruikt en in ondertal was er geen houden meer aan. Jelle de Roo sierde zijn invalbeurt op met een treffer en na de 3-0 was het een kansloze missie. Kwestie van de tijd volspelen. Dat de score niet verder opliep was te danken aan Daan Zwinselman, die zich af en toe in een schiettent moet hebben gewaand.

Geen beste pot vanuit het perspectief van de bezoekers uit Ommen, vond ook Grobbe, die als laatste gedesillusioneerd het veld af sjokte. “Slappe hap vandaag. Ik zag het al tijdens de warming-up. We mogen nergens aanspraak op maken en verliezen zowat elk persoonlijk duel, dan weet je het wel.”

Stand 4E bovenin: Havelte 6-15, Steenwijkerwold 5-13, USV 6-13, OVC ’21 6-12, VENO 6-10 en Smilde ’94 6-8.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.