Home / archiefcentraal / gemeente ommen zoekt stembureauleden en tellers voor verkiezingen

gemeente ommen zoekt stembureauleden en tellers voor verkiezingen

De gemeenten Ommen en Hardenberg zijn druk bezig met het organiseren van alle zaken rondom deze gezamenlijke verkiezingen. Eén van de zaken is de bezetting van de stembureaus. De gemeenten zijn hiervoor op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het verzamelen en verwerken van de stembiljetten. Een lid van een stembureau zorgt ervoor dat de stemming correct verloopt.

Wanneer de stembureaus sluiten om 21.00 uur begint het tellen van de stemmen door de zittende leden van de bureaus, aangevuld met tellers. Na afloop wordt de uitslag in het stemlokaal vastgesteld. Een stembureaulid of teller moet tenminste 18 jaar of ouder zijn. Voor de werkzaamheden op deze verkiezingsdag ontvangen stembureauleden en tellers een financiële vergoeding.

Wie een keer wil kijken hoe het eraan toe gaat bij verkiezingen, kan zich aanmelden als stembureaulid of teller voor de verkiezingen op 15 maart 2017. Meer informatie is te vinden via www.ommen.nl/verkiezingen of www.hardenberg.nl/verkiezingen en aanmelden kan via verkiezingen@ommen-hardenberg.nl of telefonisch via: 14 0529 of 14 0523.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.