Home / archiefcentraal / gemeente dalfsen start werkzaamheden vijver thomas a kempislaan

gemeente dalfsen start werkzaamheden vijver thomas a kempislaan

De vijver aan de Thomas a Kempislaan ligt er de laatste jaren wat verwaarloosd bij. Het riet in de vijver breidt steeds verder uit en inmiddels is er nauwelijks meer water te zien. Het is echter lastig om het riet te verwijderen omdat hierdoor gaten in de folievijver worden gemaakt. In het verleden zijn, door het verwijderen van het riet, al op diverse plaatsen gaten ontstaan in de vijverfolie. Dat is de reden dat de vijver de laatste jaren maar halfvol water stond.

Herinrichtingsplan vijver samen met bewoners bedacht
De gemeente Dalfsen heeft samen met de omwonenden en leden van hengelsportvereniging De Brasem het afgelopen jaar gezocht naar een goede herinrichting van dit gebiedje. In overleg met de omwonenden is ervoor gekozen om een kleinere vijver aan te leggen. Deze kleinere vijver wordt aangelegd met een speciaal materiaal genaamd trisoplast, dit is een onderhoudsvrije afdichtingsconstructie. Het materiaal heeft een lange levensduur, zelfherstellend vermogen en is voor 99,75 % een natuurlijk product.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.