fractievoorzitter vvd dalfsen vertrekt door liefde over gemeentegrens

Deze week gaf de VVD-fractievoorzitter te kennen zijn raadslidmaatschappij te beëindigen, vanwege de veranderingen in privé-omstandigheden. “Er is in deze twee jaar het één en het ander veranderd. Mijn vriendin woont net aan de andere kant van de gemeentegrens tussen Dalfsen en Raalte. Samen hebben we op 6 juli 2015 ons zoontje aldaar op de wereld mogen verwelkomen. En tot slot hebben we besloten samen ons leven verder op te gaan bouwen vanuit Luttenberg.”

Moeilijk
En die laatste keuze heeft gevolgen. Een raadslid dient immers in de gemeente te wonen waar hij of zij ook de politiek bedrijft. “Moeilijke afwegingen waar we serieus de tijd voor genomen hebben, maar die inmiddels tot een besluit hebben geleid”, aldus Schuring. “Expliciet betekent dit dat ik mijn raadslidmaatschap niet meer kan continueren, zo schrijft de Kieswet voor.”

Schuring heeft er alle vertrouwen in dat zijn opvolger zijn liberale zetel met minimaal dezelfde gedrevenheid, en op eigen manier zal invullen. “Ik zal mijn zetel met de daarbij behorende verplichtingen uiteraard netjes en met alle inzet blijven invullen tot het moment dat de geloofsbrieven van mijn opvolger zijn goedgekeurd. In mijn beleving zal dit te regelen zijn voor de raadsvergadering op 24 oktober.”

De fractievoorzitter dankt alle betrokkenen voor een prettige samenwerking. “Sommige keuzes zijn ingewikkeld. Soms komt het geluk buiten je levensloopplanning zomaar voorbij. Iets wat een moeilijke keuze vanzelfsprekend maakt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.