Home / archiefcentraal / ex burgemeester ahne krijgt in totaal 276 000 euro wachtgeld

ex burgemeester ahne krijgt in totaal 276 000 euro wachtgeld

De gemeente moet dit bedrag aan Ahne betalen, zolang de oud-burgemeester geen andere inkomsten heeft, meldt De Stentor. Ahne is volgens de krant bezig met het opstarten van een adviesbureau. Eventuele inkomsten van Ahne worden van het wachtgeldbedrag afgetrokken.

Marc-Jan Ahne stapte in september 2015 op als burgemeester van Ommen. Reden van zijn vertrek was een onderzoek dat rijksrecherche destijds heeft ingesteld naar zijn integriteit. In Ommen deden verhalen de ronde over vermeende gelddiefstal bij een kledingzaak.

De gemeente Ommen moest naar aanleiding van het vertrek, Ahne drie jaar en drie maanden lang wachtgeld betalen. Dat is ook in de begroting van volgend jaar opgenomen.

Diefstal in kledingzaak
Half augustus 2015 zou de diefstal bij een kledingzaak in Ommen hebben plaatsgevonden. Toen Vechtdal Centraal hem dit verhaal voorlegde, was het verzoek van Ahne om er niet over te publiceren, met daarbij de boodschap dat hij in dat geval een rechtszaak tegen Vechtdal Centraal zou beginnen. Hij zou die volgens hem hoe dan ook winnen en een grote schadeclaim zou volgen. Omdat betrokkenen niets van het verhaal wilden bevestigen, heeft Vechtdal Centraal er toen in eerste instantie niet over gepubliceerd.

Verfkwasten
In 2012 raakte Ahne ook al in opspraak, destijds in zijn functie als wethouder van Deventer. Hij liep toen een bouwmarkt uit met verfkwasten in zijn zak, zonder die betaald te hebben. Hiervoor heeft Ahne geen straf gekregen.

Lees ook

Politiek Verwoord: VOV

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.