Home / eerste accordeon harmonica dag groot succes

eerste accordeon harmonica dag groot succes

“De deelnemers komen uit alle windstreken. We hebben zelfs deelnemers uit Duitsland. Men speelt veelal vaak alleen thuis en het is bijzonder leuk om ook eens samen te spelen. Twaalf jaar geleden zijn we begonnen met dit soort evenementen in o.a. het Rode Hert in Dalfsen, toen waren er vijf deelnemers. Het aantal is de laatste jaren enorm gegroeid. Het zijn echte hobbyisten. Wel jammer dat er weinig jeugd geïnteresseerd is in dit instrument en deze muziek”, zegt Gini.

“Er wordt wel eens gedacht dat wij alleen liedjes spelen van: Daar bij die Molen, die mooie molen etc, maar ons repertoire is echt veel groter. ”Wij proberen iets leuks neer te zetten voor het gehele gezin. Het was bij zalencentrum Mansier een komen en gaan van accordeon muziek liefhebbers. De opening en sluiting van deze harmonica dag was een gezamenlijk optreden.

Naast accordeons en harmonica’s waren er ook muzikanten met mondharmonica’s en stelers van de partij. Andere instrumenten als saxofoon, klarinet, bas en gitaar waren eveneens welkom op voorwaarde dat er live gespeeld werd. Iedere muzikant had de keus om in drie verschillende zalen te spelen. De gehele dag waren er doorlopende optredens. Twee drummers verzorgen de ritmische begeleiding. “Een geweldig succes met zoveel deelnemers. Wij komen in deze mooie locatie in Oudleusen zeker terug“, besluit Gini.

 

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Beetje dom

Het ligt voor de hand een terugblik te werpen op de Oranje soap van vorige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.