dames flash houden vijf punten in eigen huis

Op zaterdag 8 oktober stond er een thuiswedstrijd voor het eerste damesteam van Flash Nieuwleusen op het programma. Dit keer was Dalen DS1 de tegenstander. Vorig jaar speelden de dames ook tegen elkaar, toen verloor Flash de uitwedstrijd en wonnen de dames thuis met 4-0.

De eerste set begon de coach Michael Schunselaar met de volgende speelsters: Myrthe Schuurman, Manouk Schoemaker, Sabine van den Berg, Jennelien Reuvers, Maaike van Dijk, Annika Habing en libero Irene Bijker. Flash begon deze set direct fel en liep snel uit naar een grote voorsprong. Manouk Schoemaker serveerde zeer sterk en maakte 12 punten op rij. Flash won de eerste set overtuigend met 25-12.

Inmiddels stonden de dames uit Nieuwleusen met 1-0 voor. Coach Michael Schunselaar waarschuwde de dames dat ze scherp moest blijven, nadat ze de eerste set vrij makkelijk hadden gewonnen. De opstelling bleef ongewijzigd ten opzichte van de eerste set. Flash bleef deze set goed spelen, al kwam Dalen wel beter in het spel. Flash won de set met 25-20.

Aan het begin van de derde set kwamen er drie andere speelsters in het veld: Eva Rosa Fieten, Anouk Blik en Manon van Blanken. Flash begon rommelig aan deze set, waardoor de dames halverwege deze set tegen een achterstand aankeken. Flash herstelde zich en bleef vechten voor elke punt en trok uiteindelijk aan het langste eind met een stand van 26-24.

De winst was inmiddels binnen, maar Flash wilde natuurlijk vijf punten thuis houden. Flash speelde deze set prima, maar liet Dalen uiteindelijk nog terugkomen, waardoor het einde onnodig spannend werd. Maar met 25-22 wist Flash ook deze set binnen te halen.

Flash staat na drie wedstrijden op de eerste plaats in de derde divisie A. De komende twee weken is Dames 1 vrij. Op 29 oktober staat er om 17.00 uur opnieuw een thuiswedstrijd gepland. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen Captains*** Kangeroe DS1 uit Hardenberg.

Publiek is natuurlijk van harte welkom!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.