dalfsen toont positieve resultaten in meerjarenbegroting

Binnen dit positieve resultaat is, voor 2018 en verder, rekening gehouden met een stelpost die door de raad nog ingevuld kan worden. Daarnaast zijn er ook goede berichten vanuit de septembercirculaire.

In financiële zin staat Dalfsen er goed voor. Dalfsen voert al jaren een gedegen begrotingsbeleid en is financieel gezond. Dat blijft ook het uitgangspunt voor 2017 en volgende jaren. Naast een sluitende begroting, zijn ook andere aspecten van belang voor het bepalen van de financiële positie. Gelukkig zijn die goed in Dalfsen: verhoudingsgewijs kent de gemeente lage belastingtarieven, een lage schuld en hoge reserves.

Het tot nu toe gevoerde begrotingsbeleid heeft er ook toe geleid dat de gemeente op een aantal terreinen achterstallig onderhoud vertoont of dreigt te vertonen. Bijvoorbeeld op het gebied van onderhoud wegen, de interne organisatie en het afdekken van risico’s. De komende maanden wil het college gebruiken welke extra middelen nodig zijn om dat achterstallige onderhoud weg te werken. Het is goed om te constateren dat hiervoor een stelpost aanwezig is. Het college ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.

Behandeling in de gemeenteraad
De gemeenteraad behandelt de programmabegroting 2017-2020 op 31 oktober en 3 november a.s. De vergaderingen beginnen beide dagen om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze bijeenkomsten bij te wonen. De vergaderingen zijn ook online te bekeken via http://ris.dalfsen.nl. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.