column wethouder scheele wim

Voordat het zover kan komen gebeurt er opnieuw iets ergs:  zijn vader overlijdt en Wim staat er nu helemaal alleen voor. Hij vervalt opnieuw in middelen gebruik en de schulden stapelen zich op. Wim krijgt de tijd om het verlies te verwerken en in overleg met hem wordt hij door de consulent aangemeld voor het project Entree XXL. Wim begint vol goede moed maar al snel blijkt dat hij er nog niet klaar voor is: het lukt hem nog niet op tijd uit bed te komen en actief  deel te nemen het project. Het project wordt voortijdig beëiindigd.

De  financiële problemen  blijven zich opstapelen en er dreigt een uithuiszetting. De dagelijkse begeleider pakt hem in zijn nekvel en helpt hem om weer in een normaal dag- en nachtritme te komen.. Langzaam krabbelt  Wim  weer omhoog en hij pakt vrijwilligerswerk op.  De uren worden steeds verder uitgebreid; dit voorjaar heeft hij zich aangemeld voor “zijn”  sociale opleiding en studiefinanciering aangevraagd. Vorige maand is hij met de opleiding gestart. De uitkering kon per 1 augustus worden beëindigd.

We kunnen lang praten over sociaal beleid, over het geven van kansen en vooral het benutten van eigen kracht. We kunnen het ook gewoon doen!

Ko Scheele ko.scheele@ommen.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.