Home / collecte ziekte van huntington levert in ommen 4 5 mille op

collecte ziekte van huntington levert in ommen 4 5 mille op

 

 Een van de vrijwilligers stuurde meer informatie over de ziekte, om aan te tonen hoe belangrijk het is.

‘De ziekte van Huntington is een erfelijke hersenaandoening die wordt veroorzaakt door het geleidelijk afsterven van zenuwcellen in bepaalde delen van de hersenen, deze ziekte slaat meestal op middelbare leeftijd toe.

De ziekte lijkt qua symptomen op een combinatie van Alzheimer, Parkinson en ALS…. Door de ziekte heb je een verkorte levensverwachting. De Ziekte van Huntington is voor 100% een familiaire aandoening die wordt overgedragen van ouder op kind. Als één van de ouders gendrager is, heeft het kind 50% kans ook gendrager te worden….

Er is tot op heden geen medicijn die deze vreselijke zieke kan stoppen of kan remmen. Gelukkig staat de medische wetenschap niet stil en geven wetenschappers aan dat het mogelijk is om binnen 4 tot 10 jaar de ziekte te genezen. Maar daar is geld voor nodig! Om precies te zijn 4 miljoen euro. Het Campagneteam Huntington zet zin in om deze 4 miljoen bij elkaar te krijgen.

“We zijn hartstikke blij dat ook het glazen huis vechtdal FM in Dalfsen Campagneteam Huntington heeft gekozen als doel voor 2016 ( 15/16/17 december).”

“Wij zetten ons de komende weken met een aantal mensen meer in om ook voor het glazen huis veel geld binnen te halen, wij zijn op dit moment druk bezig met acties op te zetten om producten van 2 bakkerijen uit Radewijk en Ommen te gaan verkopen via supermarkten en langs de deur.”’

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.