cello sonates van beethoven in landgoedcentrum vilsteren

  De celliste Hanneke Rouw toert momenteel samen met de pianiste Afke Wiersma door het land voor een aantal optredens. Een unieke kans om beide musici in Vilsteren te horen spelen! Zij voeren twee cello sonates van Ludwig van Beethoven uit, sonate nummer 3 in A groot (opus 69) en sonate nummer 5 in D groot (opus 102). Beethoven was één van de belangrijkste componisten voor de cello. Hij schreef tussen 1796 en 1817 in totaal vijf sonates voor cello en piano.

  Hanneke is op achtjarige leeftijd begonnen met cello spelen. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijkorkest Constantijn (nu Het Britten). Na haar studie microbiologie in Wageningen in 2011 heeft ze toch voor haar passie, de cello, gekozen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

  Afke heeft in 2004 haar studie aan het conservatorium van Zwolle afgerond. Samen met drie andere pianisten maakte zij deel uit van het Simeonkwartet, dat zich vooral toelegt op composities van Simeon ten Holt. Met pianiste Philine Coops vormt zij een pianoduo. Momenteel werken zij samen met Toon Hagen aan het werk Incantatie van Simeon ten Holt. Afke is actief in het muzikantencollectief Muz!inder en heeft een eigen lespraktijk in Stadshagen, Zwolle.

  Voorafgaand aan dit optreden kan men een herfstwandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d te Vilsteren. Het landgoedcentrum is vanaf 15.00 uur geopend. Na afloop van het concert is er nog een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur. Het eerste drankje is bij de prijs inbegrepen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.