Home / cda brengt bezoek aan speelgoedbank nieuwleusen

cda brengt bezoek aan speelgoedbank nieuwleusen

Bert Sepers is de enthousiaste initiatiefnemer en runt de speelgoedbank ‘zonder geld’. Sepers: “Elk kind heeft recht op een zorgeloze jeugd met ten minste goed eten en kleding, maar daar hoort uiteraard ook speelgoed bij!” Dat is de drijfveer van Bert Sepers en hij doet dat met veel passie. Hij heeft in De Schakel een ruimte die hij mag gebruiken en in samenwerking met InteraktContour en de drumschool wordt deze ruimte zo optimaal mogelijk gebruikt.

De toekomst ziet Bert met een gerust hart tegemoet. “Ik hoop dat ik ook in de ‘nieuwe’ Schakel een fijn plekje mag krijgen om de kinderen blij te maken en als iedereen samenwerkt, moet dat lukken en wordt het alleen maar mooier.”

Elke eerste woensdagmiddag van de maand wordt speelgoed uitgegeven. De doelgroep wordt hiervoor uitgenodigd en met de  werkwijze door Bert zelf ontwikkeld, zijn er zo’n 72 gezinnen die voor 249 kinderen speelgoed mogen halen. “Het zou niet nodig moeten zijn, maar het is nu eenmaal nodig. Ik word heel blij van de lach op het gezicht van de kinderen als ze iets hebben uitgezocht. Daar doe ik het voor!” Bert doet dit werk de hele week en geheel belangeloos: “Er blijft niets aan een strijkstok hangen en dat wil ik zo houden! Dat weten mijn sponsoren en de instanties die naar mij verwijzen.”

De Speelgoedbank zit niet onder één dak met de Voedselbank en Kledingbank, dat was onder andere een wens van de lokale politiek. Door verschillen in uitgangspunten is dit helaas niet van de grond gekomen en Sepers geeft aan, dat hij hierin best teleurgesteld is. Misschien dat in de toekomst hierin verandering komt. Er zijn veel zaken besproken, waaronder de financiële situatie. Het enige wat hij in financiële zin te kort komt is geld voor brandstof, om het speelgoed op te kunnen ophalen van de verschillende inzamelpunten. Daarvoor wil Bert proberen een sponsor te vinden.

De CDA-fractie, bij monde van Janine Schiphorst-Kijk in de Vegte, heeft Bert bedankt voor de hartelijke ontvangst. “We hebben het werkbezoek als verhelderend ervaren, gekeken naar situatie en er is goed geluisterd naar de (on)mogelijkheden waar een particulier initiatief tegen aan loopt.”

Het vergroten van de bekendheid van de Speelgoed Bank in Dalfsen en Lemelerveld is voor Bert hét speerpunt voor de komende tijd. De CDA-fractie zal bij de evaluatie van het armoedebeleid ook de input vanuit dit werkbezoek meenemen. 

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Van die dingen

Hoera, ik mag vanmiddag naar mijn vriendelijke tandartenpraktijk. De boss himself gaat mijn kakement onder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.