Home / archiefcentraal / bouw oosterdalfsen officieel van start

bouw oosterdalfsen officieel van start

De wijk Oosterdalfsen werd wereldnieuws na de vondst van enkele prachtige archeologische objecten in 2015. Voor de feestelijke gebeurtenis werden kopers van een bouwkavel, de buren en andere partijen die een rol hebben gespeeld in het voorbereidingsproces uitgenodigd.

In de woonwijk wordt veel aandacht besteed aan openbaar groen, waarbij het oorspronkelijke essenlandschap met de bestaande steilranden en singels behouden blijft. De eerste woningen worden in 2017 opgeleverd.

Duurzame wijk met een diversiteit aan woningen
De nieuwe wijk Oosterdalfsen krijgt een mix van koop- en huurwoningen. Voor alle doelgroepen zijn er vrije kavels beschikbaar. In opdracht van woonstichting Vechthorst worden 34 huurwoningen gebouwd. Bovendien vindt er projectmatige woningbouw plaats.

Duurzaamheid staat hierbij centraal. Zo wordt er in de wijk bijvoorbeeld geen gasleiding aangelegd. Om de woning zonder gas te verwarmen zijn verschillende betrouwbare technieken beschikbaar, zoals het toepassen van een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen.

Oorspronkelijke bewoners eren
Tijdens het archeologisch onderzoek stuitten archeologen begin 2015 op historische artefacten, nu bekend als ‘Schat van Dalfsen’. Voorwerpen uit zowel de tijd van de Hunebedbouwers (2900 v.Chr) als de Merovingen (500 n.Chr) trof men aan in de grond. Met straatnamen als ‘Trechterbeker’ en ‘Middeleeuwen’ wordt blijvend eer aan de oorspronkelijke bewoners gedaan. In de openbare ruimte is plaats voor archeologie.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.