boek van de week voedzaam and snel

  Jennifer & Sven hebben samen de foodblog Voedzaam & Snel waarop voedzame maar makkelijk te bereiden recepten staan. De foodblog wordt dagelijks door duizenden mensen bezocht en aan de hand van al de hits en positieve reacties is een top honderd van favoriete recepten samengesteld.  De website is ‘een reis naar gezonder leven en iedereen kan op elk moment instappen’ aldus de makers.  Ook op sociale media zijn de twee actief, zo zijn ze onder andere te volgen op Facebook en Twitter.

  Gevarieerd

  Het boek volgt de klassieke volgorde van de meeste kookboeken, ontbijt, lunch en salades, smoothies en sappen, snacks en smeersels, avondeten, bijgerechten en toetjes.  Voor het ontbijt wordt als tip gegeven zelf je muesli samen te stellen en gesuikerde ontbijtgranen te laten staan.  Voor de lunch niet alleen salades maar ook heerlijke bloemkoolsoep met spekjes, een omelet met spinazie of heel passend bij dit seizoen een pittige pompoensoep.  Ook voor het avondeten verrassende recepten met  veel groenten die net iets anders klaargemaakt worden en waarbij het vlees in alle variaties niet ontbreekt.  De liefhebber van toetjes komt er wat bekaaid af maar de snacks en smeersels als bananen cup cakes, avocadospread en  eiersalade vergoeden veel.

  Snel en makkelijk

  De bereidingstijd van de recepten is gemiddeld van 15 tot  35 minuten met een enkele uitschieter van een uur.  De ingrediënten zijn in een goed gesorteerde supermarkt zeker te koop en wie het seizoen volgt hoeft niet al te duur uit te zijn. Van elk recept staat een eenvoudige foto in het boek, de bereidingswijze is meestal tamelijk eenvoudig.  Het is wel noodzakelijk een goede blender, keukenmachine  of sapcentrifuge te hebben.  Nieuwe en meer recepten zijn te vinden op  http://www.voedzaamensnel.nl/.  

  Het  boek ‘Voedzaam & snel’: de 100 populairste recepten” is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl.

  Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.