boek van de week de verdwenen deense

Terwijl ze in de keuken de maaltijd aan het bereiden is wordt een Engelse huisvrouw door het keukenraam doodgeschoten. Een groot politieonderzoek wordt in gang gezet en al snel blijkt dat de vrouw helemaal geen Engelse is maar een Deense is die al achttien jaar haar identiteit verborgen houdt. Ze is indertijd in Kopenhagen als vermist opgegeven toen ze spoorloos van een jacht in de Middellandse Zee verdween. Mogelijke verdrinking was de conclusie. Haar toenmalige vriendje Eik die de vermissing meldde is nu werkzaam op het Bureau Vermiste Personen in de Deense hoofdstad. Zodra hij hoort van de moord vertrekt hij off the record en zonder zijn collega’s daarvan op de hoogte te stellen hals over kop naar Engeland.

Louise Rick
Als de Engelse politie besluit de hulp van hun Deense collega’s in te schakelen, komt rechercheur Louise Rick in beeld. Ook zij is werkzaam bij het Bureau Vermiste Personen, is de chef en de geliefde van Eik. In het Engelse dorpje Nailsea waar de moord gepleegd is treft Louise Eik in deplorabele staat in een cel van het lokale politiebureau aan. Eik heeft geprobeerd zich toegang te verschaffen tot de plaats delict en is vervolgens opgepakt en als mogelijke dader aangemerkt. Heeft hij echt met de moord te maken? Wat was zijn relatie met de vermoorde vrouw, achttien jaar geleden? De oplossing van de moord blijkt inderdaad in het verleden te liggen, het spoor ernaartoe brengt Louise Rick naar Italië en Zwitserland om vervolgens in Denemarken de dader te vinden.

Actueel
Louise Rick is een vaste hoofdpersoon in de thrillers van Sara Blædel, haar persoonlijke voorkeuren, haar vriendschappen en familieleven nemen in de romans een belangrijke plaats in. ‘De verdwenen Deense’ is een thriller met een actueel tintje voor wie wel van spannend maar niet van gruwelijk houdt.

Het boek ‘ De verdwenen Deense’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.