avereest verliest van bruchterveld

Bruchterveld was de ploeg die in het begin het meest op zoek ging naar een doelpunt. Het spel vond toen het meest op de VVA-helft plaats. Na een kwartier kwam Erik Wencker namens Avereest met een afstandsschot dat een metertje naast ging.

Een minuut hierna was Bruchterveld meerdere malen dichtbij de openingstreffer. Het doel van Dirk Bunk was even een schiettent, maar VVA kwam goed weg. Hierna had Avereest weer een speldenprikje via Jos Gruppen. Zijn afstandsschot ging over het vijandelijke doel. De wedstrijd was rommelig van beide kanten.

Het lukte Bruchterveld nog wel om op te bouwen, maar in de laatste fase ging niet veel goed. Van Avereester kant ging voor de laatste fase al weinig goed. Het tempo lag van beide kanten niet hoog. Avereest wist in de 40e minuut wel een grote kans te creëren. Erik Wencker zette Jos Gruppen in kansrijke positie. Op de 16 had Gruppen tijd en ruimte voor een schot, maar deze was te zacht en te slecht van richting. Kort voor rust behoedde Dirk Bunk Avereest voor een achterstand met een belangrijke redding op een schot van dichtbij. De rebound ging wild over. De ploegen zochten aldus met de 0-0 stand de kleedkamers op.

Vier minuten na rust werd de score geopend door Bruchterveld. Kort buiten de 16 creërde Robbert Reinders ruimte voor zichzelf om te schieten en dat deed hij met verve. Zijn schot ging fraai en hard langs Dirk Bunk in de binnenkant van het zijnet: 0-1. Een kwartier later kopte vanuit een verre vrije trap Erik Wencker bovenop de lat. Na een goede fase van VVA ging vervolgens een schot van Matthijs Platvoet naast. Verder was er weinig actie voor de goals.

VVA ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Bruchterveld kwam niet in de problemen. In het laatste kwartier zette Bruchterveld een tandje bij om met de 2-0 de winst zeker te maken. Na een fout van René Koster kwam een snelle aanval van Bruchterveld. Een scherpe voorzet bij de 2e paal werd hard naast geschoten. In de minuten die volgden overhandigde Avereest de wedstrijd zelf op een presenteerblaadje.

Na praten tegen de scheidsrechter kreeg Kevin Buiter zijn tweede geel en kon vroegtijdig douchen, VVA met tien man achter latende. Vervolgens maakte René Koster op de rand 16 een overtreding. Hij kreeg geel en een penalty tegen. Deze werd onberispelijk ingeschoten en dit betekende tevens de eindstand: 0-2.

Avereest verloor zaterdag terecht van een betere tegenstander. Bruchterveld vervolgt zijn race om het kampioenschap.

Komende zaterdag is VVAn1 vrij, die week erna speelt het in Havelterberg tegen nummer drie FDS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.