asc 62 wint dik van ozc

Gerrit Makkinga, elftalleider van de bezoekers uit Ommen wond er geen doekjes om na afloop. “Een offday van onze kant. We zijn collectief ver door de ondergrens gezakt.”

De wedstrijd, die nimmer een wedstrijd werd was in wezen al na twee minuten gespeeld. Nog geen handvol balcontacten en doelman Marc Bennemeer kon voor het eerst de trieste gang naar het net maken. Jesse Bos was het gevierde middelpunt na een rake hoofdknik. Pfff, was me dat even schrikken. Zijn we er weer jongens? Nee! Er staan nog geen twee minuten op de klok als Matthijs van Gelder een te kort terugspeelbal onderschept en Bennemeer voor de tweede keer het nakijken geeft.

“Ik snap er niks van”, mopperde Makkinga. “Er is goed getraind. Ik had het idee dat we er klaar voor waren vandaag, maar zij waren veel feller en agressiever in de duels. Nicky van Rijn moest er geblesseerd af. Ze waren bereid de grens op te zoeken. Dat kost ze een paar gele kaarten, maar ze hebben wel de punten. Wij geen enkele kaart. Dat zegt ook wel wat. We hebben ons de kaas van het brood laten eten. We zijn slechts een keer voor het doel geweest bij hun.”

Dat was na de thee, kansje voor Frank Jansen, met een 3-0 reeds op het scorebord, want na nog geen half uur spelen vond Van Gelder voor de tweede keer het net. En de tweede helft. “Misschien een fractie beter dan de eerste, maar ook waardeloos”, vond Makkinga klip en klaar. Nog binnen het uur bepaalde Rick van Faassen de eindstand op 4-0. 

Linkerrijtje 2H: DZC ’68 7-18, Enter Vooruit 7-17, ASC ’62 7-14, Sparta Enschede 7-13, DZSV 7-12 en OZC 7-11.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.