Home / aanleg buurtboomgaard in dalfsen van start

aanleg buurtboomgaard in dalfsen van start

De komende twee weken zijn loonbedrijf Pekkeriet en hovenier Rene Klein druk bezig met snoeien, graafwerk en planten van fruitbomen. Naast fruitbomen worden ook bessenstruiken geplant. In het voorjaar kunnen buurt en bewoners straks genieten van mooie bloesems. In de zomer plukt men vers fruit uit eigen tuin.

De buurtboomgaard is een initiatief van vereniging Groen Gebogen. Het is een mooi voorbeeld van duurzaam, sociaal en eetbaar groen in de wijk. De vereniging zet haar duurzame karakter en kennis ook in door een deel van de regenpijpen van de appartementen aan te sluiten op nieuwe wadi’s. Een wadi is een ondiepe geul waar regenwater in de bodem kan wegzakken. Schoon regenwater wordt hierdoor nuttig hergebruikt door de beplanting in de boomgaard en  het riool wordt minder belast.

Het project wordt ondersteund door de gemeente Dalfsen, woonstichting Vechthorst, De groene Loper en Plaatselijk Belang Dalfsen.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.