Home / 140 mensen genieten van duisternist in het eerder achterbroek

140 mensen genieten van duisternist in het eerder achterbroek

De Nacht van de Nacht wordt altijd op de laatste zaterdagavond van oktober gehouden,als de  wintertijd weer ingaat. Het doel van de Nacht van de Nacht is mensen bewuste te maken van de overdaad aan licht die er heden ten dage is. Het wordt bijna nergens meer echt donker en dat heeft vaak negatieve effecten, niet alleen op dieren maar ook op mensen.

Tijdens de wandeling van zo’n 2,5 km. door het duister konden de deelnemers genieten van muziek, ze konden door een telescoop naar de sterren kijken, kinderen konden een voelspel doen, er waren pannenkoeken, chocolademelk, koffie bij IJsboerderij de Meulenhorst én er was een geweldige sfeer. De vrijwilliger van de sterrenwacht kon aan sommige aanwezigen het ISS-station laten zien;  een bijzondere ervaring.

Al met al kijken de organisatoren terug op een zeer geslaagde Nacht van de Nacht, die elk jaar weer iets meer deelnemers trekt.

 

 

Lees ook

‘Het zijn mensen die aan hun lot worden overgelaten’

Lopen voor nieuwe kansen DALFSEN – “Je zult maar op de verkeerde plek geboren worden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.