zeventiende editie van koninginnemarkt in nieuwleusen

De Koninginnemarkt heeft ook dit jaar weer een gevarieerd programma. Er wordt een rommelmarkt gehouden, er zijn oude ambachten en kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen en zich laten schminken. Wie trek krijgt kan terecht bij de oliebollenkraam of bij de kraampjes met knieperties en andere huisgebakken lekkernijen.

Degene die inspiratie op wil doen voor een leuke hobby loopt over de hobby-kunstmarkt. Ook dit jaar wordt er een Rad van avontuur georganiseerd en zal er weer een grote verloting gehouden worden met leuke prijzen.

Op het terras, waar je kunt genieten van bruine bonen met spek en stroop, worden de hele dag optredens verzorgd door o.a. de Oekraïense zang en dansgroep Roesalka uit Hengelo. Op de steppen van Oekraïne, woonden vroeger de Kozakken. Zij waren ‘vrijbuiters’, uitbundige, gepassioneerde mensen met een levendige en kleurrijke cultuur. Roesalka brengt in authentieke kostuums liederen ten gehore van dit trotse volk.

Aalt Westerman zal zijn liedjes ten gehore brengen. Ook zijn er ’s middags optredens van de Folkloristische Volksdansvereniging Nieuwleusen. Zij laten je op ongedwongen wijze kennismaken met de oudhollandse volksdans.

De markt duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur en vindt plaats bij de Grote Kerk en op het plein van museum Palthehof in Nieuwleusen. Het museum is deze dag geopend.
Op het grasveld naast het museum Palthehof zal dit jaar de Gymnastiek Vereniging Nieuwleusen zich presenteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.