Home / archiefcentraal / windpark de veenwieken in ommen komt er definitief

windpark de veenwieken in ommen komt er definitief

Eerder deze week gaf de gemeenteraad Hardenberg een klap op het plan om vijf molens te plaatsen in het buitengebied van Dedemsvaart. Samen vormen de tien molens windpark De Veenwieken, laat De Stentor weten.

De turbines kunnen volgens de huidige plannen in 2018 draaien. Voor de bouw van de windturbines met een ashoogte van 98 meter en een diameter van 103 meter is een vergunning aangevraagd, daarmee blijft de tophoogte onder de 150 meter. 

De opstelling van de molens blijft ongewijzigd. Het windpark komt op grondgebied van de gemeenten Hardenberg en Ommen, in het gebied Van Rooijenshoofdwijk, Verlengde 16e Wijk, Ommerkanaal, Schapendijk, Dwarsweg en Driehoekweg.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.