wie niet scoort wie niet wint geldt ook voor lemele

Voor het bezoekende Voorwaarts V welteverstaan. Ziekmakende cijfers. “Misschien moeten we iets meer vanuit de verdediging voetballen”, sprak Henri ten Kleij. “We krijgen kansen in het begin, maar vergeten te scoren. Dat kost ons de kop.”

De echo van de 0-5 dreunt lang na. Kansloos ben je geneigd te denken. En dat was ook zo. Maar, de eerlijkheid gebiedt te zeggen, pas na de 0-3. Na de derde tegentreffer verdween het geloof uit de ploeg van Riny Jansen.

Lemele begon richting kantine in de vierde versnelling. Onder de impulsen van Remon Kleinlugtenbeld werd direct de goal van Dinand Stuifzandt gezocht. Bart Marsman was net niet doortastend genoeg om de 1-0 achter de doelman van Voorwaarts te tikken en daarmee is de kern van het probleem gevat. Lemele kan niet doorbijten. Speelt weliswaar enthousiast, maar nog wat naïef. Balletje uit. Tim de Lange denkt dat ie mag ingooien, maar het is een Voorwaarts bal. O, alsjeblieft. “Tim, laat liggen die bal”, fluisterde Jansen zijn buitenspeler in, die even later verbaal op zijn falie krijgt van aanvoerder Kleinlugtenbeld.

Slikken en verder voetballen denk je dan, het is goed bedoeld. In de vuur van het spel. De captain wil hem bij de les houden. Maar De Lange reageert een beetje boos, beetje verongelijkt en haalt zichzelf uit zijn spel.

“Lemele doet aan vechtvoetbal, daar hebben we moeite mee”, meldt een supporter uit Westerhaar. ‘Sempre Avanti’, staat op de prachtige oranje hansopjes van het korps van trainer Dick Beverdam. ‘Steeds Voorwaarts’. Dat gebeurt pas met de rust in aantocht. Een vrije trap van architect Bernd Bove wordt binnengekopt door Jordy Niks. Als even later Gert Dogger vanuit een scrimmage raak schiet lijkt de geschiedenis zich te herhalen.

Direct na de pauze heeft Bart Marsman de aansluiting op zijn schoen liggen, maar hij lift de bal net naast de kist van Stuifzandt. De vader van doelman Ruan Weelink baalt. “Dit was de kans om er weer een wedstrijd van te maken.” Lars Bove mikt een vrije trap op de kruin van broer Bernd en het over en uit. Onbereikbaar voor Weelink kletst de bal tegen de binnenkant van het zijnet.

Er blijft de thuisclub niets bespaard. In duel met de sluitpost van Lemele besluit Tom Meier te duikelen. Arbiter Siertsema beloont het bedrog met een penalty. Gert Dogger aanvaardt het geschenk maar wat graag.

Was het moedig, overbodig of dom. Hoe dan ook, libero Steven Warmelink besluit zichzelf aanvallend in te schakelen. Roy de Lange profiteert van de achtergebleven krater en siert zijn invalbeurt mag op met een treffer. 0-5, pfff. Daar sta je. Dapper gespeeld, maar wellicht ook een tikje te naïef.  

Stand 3D onderin: 

Mariënberg 4-5
SVVN 4-4
Juliana ’32 4-3
Drienerlo 4-2
Lemele 4-1
RKSV 4-0. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.