waterschap vechtstromen schoont sloten en vijvers op

Dagelijks bestuurslid Ria Broeze van waterschap Vechtstromen: “Tijdens het baggeren worden zand, slib en andere lagen van de waterbodem verwijderd. Op deze manier blijft de hoeveelheid water op peil. Zo blijft  de afvoer van teveel water in natte perioden gegarandeerd. Met het weghalen van bagger verbetert ook het zuurstofgehalte van het water in de sloten en vijvers. Hierdoor kunnen planten en dieren beter leven in het water”.

Het onderhoud van de 4800 kilometer rivieren, beken en sloten en 300 hectare watervlakten in Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe is een belangrijke taak van het waterschap.

Baggerwerkzaamheden najaar 2016
De komende tijd baggert waterschap Vechtstromen in:

  • de wijk de Baalder in Hardenberg
  • een vijver in Tubbergen
  • de Vechtarm rondom het zwembad in Ommen
  • Stroinkslanden in Enschede
  • Weezebeek in Almelo
  • twee vijvers in Hasseleres, Hengelo

Direct omwonenden krijgen per brief informatie toegestuurd over de baggerwerkzaamheden in hun buurt.

Watergangen zoals rivieren, beken en sloten hebben een belangrijke functie in het opvangen en afvoeren van regenwater, en het inlaten van water in gebieden. Als er veel bagger in een watergang zit, groeien algen en kroos extra snel. Hierdoor neemt het zuurstofgehalte in het water af. Planten en dieren hebben zuurstof nodig om in het water te kunnen leven. Bovendien zorgt een sloot of vijver met teveel bagger voor stankoverlast. Beken, sloten en vijvers worden gemiddeld eens in de tien jaar uitgebaggerd. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.