vv marienberg boekt eerste zege

Ach, zo is er altijd wat. Feit blijft gewoon dat de eerste driepunter binnen werd gehengeld aan het Almelo Haandrik Kanaal.

RKSV incasseerde zo de vierde achtereenvolgende nederlaag, ze kopen er geen brood voor bij de bakker in Rijssen maar de ploeg van Henk Mennegat was zeker niet kansloos op het Westerpark.

Wellicht is dat het winstpuntje wat de Rijssenaren mee kunnen nemen uit het duel tegen het RoodZwarte Hart.

Echter stond Jelle Brinks in zijn eerste wedstrijd na ruim vijf weken afwezigheid gewoon te goed te keepen. Helemaal fraai was zijn save in de allerlaatste minuut. Hij ranselde het leder katachtig uit de linker winkelhaak. Wat blijft het mooi om deze jonge Stenendijker (binnenkort een echte Mainbarger) aan het werk te zien.

Hans Pullen voerde één wijziging door in zijn basiself. Onder de lat nam Brinks zijn vertrouwde plek in. De rest mocht op jacht naar eerherstel na de zeperd van vorige week in Almelo tegen Oranje Nassau.

Het resulteerde dat er ander elftal binnen de lijnen kwam. Nog niet met grootst en meeslepend voetbal maar er zat weer vuur en passie in de aanvalsdriften.

Het vizier was helaas nog niet in revisie geweest. Want de voorwaartsen van de thuisploeg hadden moeite de geboden kansen om te zetten in klinkende doelpunten.

RKSV kende hetzelfde euvel. Balde vrolijk tot aan de zestien maar oog in oog met Brinks kregen ze het ineens Spaans benauwd.

Na rust was het wel meteen raak. De eerste aanval na de aftrap stelde André Plaggenmarsch in staat om de 1-0 binnen te tikken na goed voorbereidend werk van Rolf Hofsink.

Tien minuten later leek het duel gespeeld toen Roy Doek, opnieuw op aangeven van Hofsink, met zijn verkeerde been de 2-0 door de benen van de keeper schoot.

Toch was het hinken op twee gedachten en Mariënberg kon moeilijk kiezen. RKSV kwam af en toe gevaarlijk bij de zestien buurten van de Westerparkbewoners. Onnodig, maar toch!

De voorsprong was daar maar de aansluitingstreffer kon zo maar vallen omdat Mariënberg weigerde het duel defintief in het slot te gooien waartoe het wel de kansen voor had.

Hinken bleef het maar gelukkig was het geluk nu wel aan onze zijde.

Vijf minuten voor tijd schoot Daan Brinks de thuisploeg in veilige haven. Hij reageerde attent op geklungel in de achterhoede van RKSV en schoof beheerst de 3-0 binnen.

In de bestuurskamer waren beide ploegen het snel eens. RKSV niet kansloos maar toch won Mariënberg dik en dik verdiend.

De enige discussie was er alleen maar om het feit waarom onze verzorgster wel het veld in mocht en de mannelijke, maar daarom niet minder aantrekkelijke, verzorger van RSKV enkele keren niet.

Tja, je hebt zo je voorkeuren ook als je scheidsrechter heet en daarover een ei moet leggen.

Komende week speelt Mariënberg wederom thuis, Wilhelminaschool is dan de tegenstander.

Daar gaan wij deze week maar eens grondig in duiken.

Tekst & Foto’s: Alfred Dorgelo

Opstelling:
Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Ruud Buitenhuis, Micheal Zweers, Ruud Woelderink, Bertin Veurink (72. Kevin Bolks), Roy Lotterman, Roy Doek, Tom de Lange (72. Daan Brinks), Rolf Hofsink, André Plaggenmarsch (85. Sander v/d Velde)

Man v/d Wedstrijd : Jelle Brinks 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.