Home / archiefcentraal / usv pakt volle winst in wijster

usv pakt volle winst in wijster

Dat ging niet vanzelf want USV had op het mooie sportpark De Meer met name in de beginfase de handen vol aan het opportunistische spel van de gastheren. Door dit spel werd de verdediging van de blauwwitten enigszins ontregeld en kon aanvoerder Bart Popping in de 7e minuut de thuisploeg op voorsprong zetten, 1-0. Gaandeweg de eerste helft kwam USV beter in de wedstrijd en creëerde het ook de nodige kansen. Ron Meijerink en Rick Timmerman vonden echter de prima keepende Bram van Brakel op hun weg.

In de tweede helft voerden de mannen van coach Theo van ‘t Zand de druk op de defensie van Wijster extra op. In vrije positie schoot Meijerink pal na rust de bal nog in het zijnet maar in de 60e minuut trof Timmerman met een formidabel zondagsschot in de kruising wel doel, 1-1. Nog geen drie minuten later was het alweer raak, Vanaf de rand van het strafschopgebied kon Sander Schaeffer met een geplaatste schuiver de 1-2 op het scorebord laten aantekenen.

Doordat Wijster de bakens nu naarstig moest verzetten kregen de USV-aanvallers de nodige ruimte. Ron Meijerink (2x) en Leon Kooiker konden vrij voor doelman Van Brakel de trekker echter niet definitief overhalen en daarom bleef het tot en met de laatste minuut spannend. Keeper Martijn Scheper tikte in de slotminuten op indrukwekkende wijze nog een kopbal van Rene Dolfing over de lat en mede hierdoor konden de Nieuwleusenaren de eerste overwinning van het seizoen boeken.  

Zondag speelt USV op sportpark Hulsterlanden tegen Old Forward uit Wilhelminaoord. De wedstrijd begint om 14.00 uur en staat onder leiding van arbiter M. Blok.

Lees ook

SV Dalfsen presenteert eigen spelersbus

DALFSEN – Op sportpark Gerner is zondagmiddag de SV Dalfsen spelersbus gepresenteerd. De touringcar van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.