usv geeft punten cadeau

Na vier wedstrijden in Noord is het duidelijk dat uitsluitend met technisch vaardig voetbal een topklassering niet eenvoudig is. Er is het nodige werk aan de winkel voor hoofdtrainer Theo van ‘t Zand. Steenwijkerwold wil graag terug naar de 3e klasse, maar het jeugdige team van coach Gerrie Schouwenaar is zeker nog geen topteam.

Het heeft wel Niek Schokker in haar gelederen. Deze jonge aanvaller was met name in de eerste helft een voortdurende plaag voor de defensie en directe tegenspeler Niek Ekkelenkamp. Ondanks het optische veldoverwicht van Steenwijkerwold kwam USV in de 16e minuut enigszins verrassend op voorsprong. De geplaatste kopbal van Rick Timmerman werd onbereikbaar voor doelman Gerwin Bosscha (0-1).

Vier minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte toen Schokker’s fraaie passeeractie door Peter Dekker werd binnengetikt (1-1). Vlak voor rust liet dezelfde Schokker de verdediging weer zijn hielen zien en nu was Christiaan de Lange de scherprechter. Ruststand 2-1.

Na de hervatting kwam USV beter in haar spel. Nu werd wel de tegenstander de wil opgelegd en scoorde Leon Kooiker met een knappe goal in de 50e minuut de verdiende gelijkmaker (2-2). De blauwwitten kregen in de gaten dat er meer te halen viel in Steenwijkerwold. Dat feest ging niet door omdat de verdediging van USV in de 72e minuut in haar eigen strafschopgebied door klungelwerk in de fout ging. Hierdoor belandde de bal op de arm van één van de spelers en werd een strafschopaan Steenwijkerwold toegekend. Met dit buitenkansje wist Erwin Kok wel raad. Eindstand 3-2.

Zondag speelt USV om 14.00 uur uit de derby tegen IJhorst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.